Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. kedd, Elza

Idén is díjazták a családbarát vállalkozásokat Újbudán

Újbuda   |   2016, november 23 - 09:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadik alkalommal ítélték oda kerületi vállalkozásoknak a Családbarát Újbuda elismerést. A díj célja a családbarát intézkedés népszerűsítése és a jó gyakorlat széles körben való megismertetése.

Újbuda Önkormányzata néhány éve alakította ki a Családbarát Vállalkozás Programot, amely megmutatja milyen elgondolások mentén jöhet létre a családbarát modell. Segít megállapítani azokat a területeket, amelyek ezt a szemléletmódot alkalmazzák. A program kiemelt témájaként a családbarát és a munka-magánélet egyensúlyát elősegítő vállalati intézkedéseket járta körbe az önkormányzat; ezen alapszik a Családbarát Vállalkozás Újbuda cím odaítélése is. Az idei nyerteseket a Kerület Napján jelentette be Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő:

Nagyvállalkozás kategóriában 200 000 forintos díjazásban részesült a Salus Orthopedtechnika Kft.,

Középvállalkozás kategóriában 300 000 forintos díjazásban részesült a Szülők Háza Kft.,

Kisvállalkozás kategóriában Kmet Béla egyéni vállalkozó kapott 500 000 forintot.

Az elbírálás szempontját a vállalatok családbarát stratégiája jelentette, kiegészülve ezirányú rövid- és középtávú fejlesztési terveikkel. Az elismerésben részesült jelentkezők leginkább az alábbi intézkedésekkel támogatták már eddig is munkavállalóikat, vagy tervezik ezek megvalósulását: kisgyermekesek időbeosztásához igazodó rugalmas munkaidő, részmunkaidő; családi szabadidős tevékenységek szervezése; egészségügyi szűrések valamint a szülő továbbképzése által munkaerőpiaci esélyeinek növelése. Az egyik pályázó együttműködő hozzáállásáról a tervezett munkavállalói elégedettség-mérés tanúskodik. A Szülők Háza pedig tevékenységéhez és az általa képviselt szakmai irányvonalhoz kapcsolódva olyan egyedi módszerrel tervezi támogatni kollégáit, mint a családalapításra felkészítő több alkalmas workshop.

Az elmúlt években Családbarát Vállalkozás Újbuda elismerésben részesült cégek: Régió Játékkereskedelmi Kft., Evopro Systems Engineering Kft., Fonó Budai Zeneház Nonprofit Kft., IBM Magyarországi Kft., Bakosfa Kft., Vadászos Kkt.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.