Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. szerda, Szabina

Idén is díjazták Újbuda legszebb konyhakertjeit

Újbuda   |   2019, szeptember 27 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átvették elismeréseiket az Újbuda Legszebb konyhakertje pályázat nyertesei. Újbuda Önkormányzata idén is csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertje országos pályázathoz. A kerületi díjátadóra szeptember 24-én került sor.

A Magyarország legszebb konyhakertje pályázat ötlete Karcag alpolgármesterétől származik és hat évvel ezelőtt indult. A kezdeményezéshez az elsők között csatlakozott Újbuda Önkormányzata, amely azóta is minden évben meghirdeti saját hasonló pályázatát. A program célja elismerni a kerületi kertművelők munkáját és ösztönözni mindenkit, hogy udvarán, kertjében vagy erkélyen, balkonon alakítsa ki konyhakertjét. Minden évben más tematika mentén értékelik a pályázók munkáit, idén a tájfajták és a régi, saját megőrzésű fajták kerültek fókuszba. Hoffmann Tamás polgármester a díjátadón kiemelte, évről évre nő az érdeklődés a városszépítő verseny iránt, idén húsz nevező közül választotta ki a zsűri a legszebb kerteket. Vannak visszatérő, minden évben újra versenybe szálló kertészek, ami azt bizonyítja, hogy fontos ez a verseny a kerületben élőknek. A résztvetel egyszerre több célt is szolgál a városszépítéstől a gyerekek környezettudatos szemléletének formálásáig - mondta.

Négy kategóriában lehetett nevezni: balkon kategóriában egészen kis erkélyek szállhattak versenybe, mini kategóriában az 50 négyzetméter alatti kertek, közösségi kategóriában az intézmények versenyezhettek, normál kategóriában pedig a vegyes, zöldség-gyümölcs termesztést értékelték. A díjazottak oklevelet és az önkormányzat ajándékcsomagját vehették a díjkiosztón.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Piknikhangulat az Árasztó-parton  

Dél-Buda izgalmas Duna-parti szakasza idén nyár végéig horgászok, futók kietlen terepe volt, augusztus vége óta viszont piknikbútorokkal, hintával, tűzrakóhelyekkel gazdagodott a terület.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.