Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Idén is érkezik tanévkezdő csomag

Újbuda   |   2021, június 17 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hagyományokhoz híven Újbuda Önkormányzata idén is szeretne hozzájárulni a családok tanévkezdéssel járó terheinek enyhítéséhez, ezért óvoda-, illetve iskolakezdő csomagot ad szeptemberben az óvodát, valamint az alsós évfolyamokat kezdő gyerekeknek.

 Az önkormányzati rendelet alapján minden olyan gyermek tanévkezdő csomagot kap, aki önkormányzati fenntartású óvodába újonnan iratkozik be, vagy Újbudán működő, állami fenntartású iskolában kezdi meg az 1–4. évfolyam valamelyikét. Ezen felül minden olyan család igényelhet csomagot, ahol az 1–4. osztályos gyerek újbudai lakóhellyel rendelkezik, de nem újbudai köznevelési intézménybe jár.
Az újbudai önkormányzati, illetve állami köznevelési intézményekbe járó gyerekek szeptember elején az óvodákban, iskolákban kapják meg a tanévkezdő csomagot. Az újbudai lakóhellyel rendelkező, de nem újbudai intézménybe járó, 2021 szeptemberében az 1–4. évfolyamot kezdő gyerekek szülei 2021. augusztus 1-jétől tanévkezdő csomagot igényelhetnek a lakcím és a tanulói jogviszony igazolásával.

Újbuda egy kisebb ajándékot szeretne adni azoknak az óvodás vagy az általános iskola 1–4. osztályát megkezdő gyerekeknek is, akik alapítványi, egyesületi vagy egyházi fenntartású köznevelési intézményekbe járnak, ők is számíthatnak tehát egy apró meglepetésre az év elején. A virágmagokat tartalmazó magpapír egy izgalmas kerületi pályázatban való részvételre ad majd lehetőséget, és segít abban, hogy egy közös aktivitásban tapasztalják meg a gyerekek, miként tehetjük zöldebbé és virágosabbá környezetünket.
További részletesebb tájékoztatás a nyári Újbuda lapszámokban, a honlapon és az Újbuda Facebook-oldalon lesz elérhető.

Óvodakezdő csomag tartalma:
▪ tornazsák
▪ pohár
▪ kis törölköző
▪ fogkrém
▪ fogkefe
▪ gyurma
▪ zsírkréta
▪ kulacs
▪ láthatósági mellény
▪ magpapír

Iskolakezdő csomag tartalma:
1. osztály:
▪ tornazsák
▪ 3 db vonalas füzet, első osztályos vonalazású
▪ 3 db négyzetrácsos füzet
▪ papírvonalzó
▪ zsírkréta
▪ vízfesték
▪ 3 db ecset
▪ színes ceruza
▪ 3 db HB grafitceruza
▪ radír
▪ postairón
▪ órarend
▪ füzetcímke
▪ kulacs
▪ láthatósági mellény
▪ magpapír

2. osztály:
▪ tornazsák
▪ 3 db vonalas füzet, második osztályos vonalazású
▪ 3 db négyzetrácsos füzet
▪ 1 db sima füzet
▪ vonalzókészlet (1 db 30 centiméteres, 1 db háromszög vonalzó, 1 db derékszög vonalzó, 1 db szögmérő)
▪ 2 db HB grafitceruza
▪ radír
▪ postairón
▪ órarend
▪ füzetcímke
▪ magpapír

3. osztály:
▪ tornazsák
▪ 3 db vonalas füzet, harmadik osztályos vonalazású
▪ 3 db négyzetrácsos füzet
▪ 1 db sima füzet
▪ olló
▪ 2 db HB grafitceruza
▪ radír
▪ órarend
▪ füzetcímke
▪ magpapír

4. osztály:
▪ tornazsák
▪ 3 db vonalas füzet, negyedik osztályos vonalazású
▪ 3 db négyzetrácsos füzet
▪ 1 db sima füzet
▪ 1 db szótárfüzet
▪ 1 db énekfüzet
▪ 1 db HB grafitceruza
▪ radír
▪ órarend
▪ füzetcímke
▪ magpapír

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.