Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 29. csütörtök, Nárcisz

Idén is volt nőnapi ünnepség Újbudán

Újbuda   |   2017, március 9 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 60 éven felüli hölgyek köszöntése régóta hagyomány Újbudán, a közösségi házakban évek óta tartanak nőnapi ünnepséget. Az alkalomra jácinttal kedveskedett a hölgyeknek Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester és Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő.

A nemzetközi nőnapot 1857 óta ünneplik szerte a világon, holott a nők mindennap megérdemelnék a figyelmet és a támogatást, hiszen ők a család, az ország és minden közösség motorjai – mondta Hoffmann Tamás polgármester a Gazdagréti Közösségi Házban, az ünnepi nőnap alkalmából. A polgármester szerint felesége is csodálatos feladatot vállalt magára azáltal, hogy gyermekeiket neveli, külön órákra viszi őket, emellett a házi teendőket is ellátja és dolgozik is. Szerinte a nőknek köszönhető, hogy működnek a mindennapok, és hogy a társadalom minden szintjén összetartják a közösségeket, legyen szó családról, munkáról, barátokról.

A Gazdagréti Közösségi Ház vezetője, Vonsik Vivien elmondta: férje segítsége nélkül nehezebben tudna teljesíteni. A közösségi ház vezetőjének fiatal kora ellenére unokája is van, nagymamaként hangsúlyozta, ő is kapott támogatást, és ő is segít nagyszülőként.

Az ünnepi program részeként Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester és Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő cserepes jácinttal lepte meg a hölgyeket, majd egy kétfős zenekar is fellépett.

Albertfalván is hasonló ünneplésben volt részük a 60 éven felüli hölgyeknek. A polgármester és az alpolgármester ott is virággal lepte meg a résztvevőket, majd Engelbrecht László előadóművész szavalt, végül a Petőfi Musical Stúdió növendékei léptek színpadra. Molnár László alpolgármester azt mondta: a nők erőfeszítéseiért mindenkor elismerés jár. Szerinte az elismerés mellett szükség van a család, az állam és az önkormányzat segítségére is. Ezen támaszoknak köszönhetően a nőknek vannak választási lehetőségeik, eldönthetik, hogy gyermekvállalás után vissza térnek-e a munkaerőpiacra, vagy otthon maradnak gyermekeikkel.

A nemzetközi nőnap eredete nem teljesen tisztázott, annyi azonban bizonyos, hogy a mindenkori nők csodájának állít emléket. Annak a csodának, amelyet írók és költők tucatjai próbáltak megfejteni az évszázadok során, és amelyet nem kevesebb művész vizuálisan is megjelenített. Ez a csoda az erőről, a kitartásról, a gondoskodásról és a szépségről szól. - A 60 éven felüli hölgyek köszöntése régóta hagyomány Újbudán, a nőnapi ünnepségeket évek óta megrendezik a kerület közösségi házaiban – mondta Szebeni Dóra közművelődési vezető.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szelíd türelemmel élek - Interjú Erdélyi Timea színésznővel  

Erdélyi Timea a Karinthy Színház Maga lesz a férjem című előadásnak egyik főszereplője. 2020 őt is számos nehézség elé állította, de mint meséli, ennek ellenére sok mindenért hálával tartozik sorsának. Rendkívüli helyzetekkel, mozgalmas eseményekkel tarkított nagy kihívás ez az év számára is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.