Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 12. szombat, Villő

Idén zöldre vált a tanévkezdő csomag

Újbuda   |   2021, június 3 - 12:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Régi újbudai hagyomány, hogy a nevelési év/tanév kezdetén óvoda- és iskolakezdő csomaggal enyhíti a családok tanévkezdéssel járó terheit az Önkormányzat.

Fontos azonban, hogy kerületi hagyományainkat időről időre átgondoljuk, és ha szükséges, a kor szellemének megfelelően és az újbudaiak igényei szerint megújítsuk őket. Ezért tavaly ősszel arra kértük a szülőket, hogy egy online kérdőívben írják meg, mi a véleményük a tanévkezdő csomagokról, hogyan fejlesztenék a csomagok tartalmát. Nagyon sok visszajelzést kaptunk a szülőktől, amit ezúton is köszönünk nekik!

A szülők véleménye nyomán idén számos újítást vezetünk be az óvoda- és iskolakezdő csomagok kapcsán. Célunk az volt, hogy a csomagokat környezettudatosabbá tegyük, és a tartalmuk időben ismert legyen a szülők számára. Ennek érdekében a következő változtatásokat vezetjük be:

1. A szülők már júniusban tájékozódhatnak a csomagok pontos tartalmáról, így nem éri meglepetésként őket a szeptemberi csomag, nem vásárolnak feleslegesen óvodai kellékeket, tanszereket.

2. Ahol csak lehetőség adódik rá, ott a műanyag termékeket környezetbarát anyagokkal helyettesítjük (például műanyag helyett textil tornazsákban készítjük össze a csomagot).

3. A csomagokból kikerült számos olyan tárgy, amelyek sok évig használhatók, mégis évente kaptak egyet-egyet a gyerekek.

4. Becsempészünk egy apró, játékos meglepetést a környezetvédelem jegyében.

Reméljük, sok gyerek és szülő tetszését elnyeri majd a megújult csomag szeptemberben!

Addig is sikeres tanévzárást és jó pihenést kívánok a nyárra minden gyereknek és szülőnek!

Orosz Anna

Kedves szülők, figyelem!

A tanévkezdő csomagok tartalmát június második felében ismertetjük, többek között az Újbuda következő számában, az Újbuda-honlapon és az Újbuda Facebook-oldalon.

 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.