Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 5. vasárnap, Emese, Sarolta

Idősek karácsonya Újbudán

Újbuda   |   2019, december 30 - 10:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerület vezetői és önkormányzati-képviselői ajándékkal és karácsonyi műsorral kedveskedtek az időseknek december 18-án.

Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Újbuda országgyűlési képviselői a Polgármesteri Hivatal tanácstermében kívántak boldog karácsonyt a hatvan év felettieknek. Az alpolgármester lapunknak elmondta: az önkormányzat szeretne több figyelmet fordítani az idősekre, ezért a 60+ program fejlesztése a cél. Az önkormányzat idősügyi programjához eddig a kerületben élő idősek fele, azaz mintegy 21 ezer fő csatlakozott és vesz részt az aktivitásra ösztönző foglalkozásokon, versenyeken, rendezvényeken. Havonta közel háromszáz program közül lehet választani. Hozzátette: a legidősebb generációra is szükség van, örömmel vesszük tapasztalatukat és ők is számíthatnak az önkormányzat segítségére, támogatására. - Újbuda megbecsüli az időseit – fogalmazott Bakai-Nagy Zita. Az ünnepségen a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei adtak elő zenés műsort.

A Gazdagréti Közösségi Házban Hintsch György alpolgármester, valamint Bedő Dávid és Keller Zsolt önkormányzati képviselők adták át a karácsonyi ajándékokat, az ünnepi műsorról Némedi Varga Tímea sanzonénekes gondoskodott.

A Kelenvölgyi Közösségi Házban Molnár Gyula országgyűlési képviselő és Bába Szilvia önkormányzati képviselő köszöntötte az időseket, majd ajándékozta meg őket egy-egy karácsonyfadísszel. Molnár Gyula elmondta, a 60+ program még polgármestersége idején indult el, az elmúlt években pedig folytatódott és tovább erősödött. - Az a dolgunk, hogy még több tartalommal és lehetőséggel töltsük meg a program kínálatát – tette hozzá.

A kelenvölgyi rendezvényen a Petőfi Musical Stúdió ünnepi műsorával kívántak boldog karácsonyt.

Őrmezőn László Imre polgármester és Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő adta át az önkormányzat ajándékait, ünnepi műsort Bakacsi Béla táncdalénekes adott elő. A polgármester megköszönte az időseknek, hogy felnevelték a most munkát végző nemzedéket, hogy segítik unokáikat. Megígérte, hogy mindent megtesz a szépkorúakért.

A polgármester Rádi Károly önkormányzati képviselővel Albertfalván is átadta az ajándékokat. Az eseményen a Vadrózsa Néptáncegyüttes Cavinton tánccsoportja kedveskedett betlehemes játékkal az albertfalvi időseknek.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.