Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 31. kedd, Árpád

Idősek otthonában tanultak az általános iskolások

Újbuda   |   2015, február 11 - 02:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Norvég Civil Alap támogatásával látogattak a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanulói a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona Bánk bán utcai részlegébe.

Február 3-án a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákcsoportja felkereste a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona Bánk bán utcai részlegének lakóit. A találkozó célja a közös tanulás, a generációk közötti kapcsolatteremtés volt.

A program a Magosfa Alapítvány „Kicsik és nagyik” című projektjének keretében szerveződött, a Norvég Civil Alap támogatásával valósult meg. Az otthon húsz lakója és dolgozói, valamint a gyerekek és kísérőik kisebb asztaltársaságokat alkotva ismerkedtek egymással. A program során megtanították egymást a körmönfonásra, illetve együtt gondolkodtak az újrahasznosításról. Ötletbörzét tartottak arról, hogyan lehet újra felhasználni olyan naponta keletkező hulladékotat, mint például a gyufásdoboz, a lyukas zokni vagy a tejeszacskó.

Újbuda

Idősek otthonában tanulnak az általános iskolások

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ha egyedül vagy, mi veled vagyunk  

Újbuda mindenkinek segít, aki a kijárási korlátozások alatt nem tud kihez fordulni. Legyen szó alapvető élelmiszerek vagy gyógyszerek beszerzéséről, otthoni ápolásról, a segítség csak egy telefonhívásra van - Újbudai Információs Vonal: ☎️ +36 1 3724566 ☎️

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.