Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 15. vasárnap, Valér

Indul a Szülők Háza Alapítvány mentorprogramja

Újbuda   |   2019, november 27 - 12:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is átadták a Szülők Háza Alapítvány által létrehozott Szent Antal-díjat a hazai gyermekvédelemben kiemelkedő munkát végző nevelőknek, önkénteseknek és támogatóknak a Tegyél jót! gálaesten. Az eseményen bemutatták az alapítvány jövőre induló mentorprogramját is.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Szülők Háza Alapítvány Tegyél jót! Gálaestjét november 22-én. Az eseményen átadták a Szent Antal-díjakat is, amely felhívja a figyelmet a gyermekvédelmi munkára, elismeri az ezen a területen dolgozók áldozatos munkáját.

A Szülők Háza Alapítvány Tegyél jót! elnevezésű programjában állami gondoskodásban élő gyerekeket támogat, számukra szervez élményprogramokat. Az alapító Kemény Dénes, az alapítvány elnöke Regős Judit. Az eseményen bemutatták az alapítvány jövőre induló mentorprogramját is.

Az idei év díjazottjai:

- Támogatói kategória

Fűrész Tünde (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért)

Kelemen Anita (Grand Vision Hungary Kft.)

Gálvölgyi Dorka (Hatszín Teátrum)- Önkéntes kategória

Kozma László, Heiszler Tibor, Lőcsey Attila

- Nevelő kategória (gyermekotthonokban dolgozóknak szóló):

Kiss Mihály, Varga Judit, Nyeste Gyöngyvér, Nagyné Balogh Zsuzsa

- Különdíj: Juhász Lilla (Kommunió Alapítvány elnöke és a Szülők Háza Győr Szíve igazgatója).

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ingyenes az MNB bankjegyfelismerő applikációja  

Ingyenesen letölthető az az új applikáció, amely segítségével bárki megállapíthatja, hogy valódi-e a nála lévő bankjegy. Kiemelte, majdnem 500 millió bankjegy van forgalomban Magyarországon, ebből pedig kevesebb mint ezer lehet a hamis. Az MNB bankjegycsere programjának része a ForintApp alkalmazás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.