Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Indul az IgG60+ program Újbudán

Újbuda   |   2021, július 6 - 16:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fővárosi Önkormányzattól 500 db antigén szűrésre alkalmas tesztet kapott Újbuda. Július 7-én kezdődik az ingyenes tesztelés.

Vajon termel ellenanyagot az oltás hatására a szervezetem? Kialakulhatott védettségem az újabb fertőzéssel szemben? – ilyen és hasonló, az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatos kérdések foglalkoztatják a több, mint ötmillió beoltottat, köztük a Sinopharm vakcinát kapott 60 év feletti kerületi lakosokat is.
Újbuda Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a kerületi idősek is megnyugtató választ kapjanak ezen kérdéseikre, ezért a Fővárossal közösen 500 helyi lakosnak biztosít lehetőséget ingyenes ellenanyagszűrésre.

Kik jelentkezhetnek a tesztelésre?
Azon kerületi lakosok, akik elmúltak 60 évesek, Sinopharm vakcinát kaptak, és legalább két hét eltelt a második oltásuk óta.
A vizsgálat elvégzéséhez vénás vérvétel szükséges, ami a Szent Kristóf Szakrendelőben történik, kizárólag regisztrációt követően!
Az első lépés tehát, hogy amennyiben az ingyenesen vizsgálható csoportba tartozik, hívja hétköznap 9.00 és 17.00 óra között az önkormányzat call centerét a +36 1 372 4566-os telefonszámon. Itt az Újbudai Szociális Szolgálat kollégái regisztrálják jelentkezését és időpontot egyeztetnek a mintavételezésre.
Az önkormányzat információs email címe: ellenanyagteszt@ujbuda.hu.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.