Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 22. csütörtök, Menyhért, Mirjam

Indul az Újbuda Jazz Fesztivál

Újbuda   |   2014, szeptember 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Random Trip koncertjével kezdődik a 10. Újbuda Jazz Fesztivál az A38 Hajón.

A vasárnapig tartó rendezvényen az A38-on és a MU Színházban fellép többek között a Susana Santos Silva és Torbjörn Zetterberg duó, a Grencsó Kollektíva Lewis Jordannel és Barabás Lőrinccel, Joelle Léandre, az Orange The Juice, a 1/2 Orchestra; a Benkő Róbert & Geröly Tamás & Grencsó István Trió pedig Johannes Bauerrel koncertezik együtt.

A nemzetközi dzsesszünnep hol a magyar népzenei hagyományokat a kortárs kísérletekkel ötvöző „bartóki” tradícióra, hol a német dzsessz nagy hatvanas-hetvenes évek-beli korszakára, hol a New York-i avantgárdra, hol a világhírű lengyel szcénára fókuszál.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Önkormányzati választás: nem lehet bárhova átjelentkezni  

Az október 13-ai önkormányzati választáson átjelentkezéssel szavazók nem a lakóhelyük, hanem a tartózkodási helyük jelöltjeire szavazhatnak, ez pedig azt jelenti, hogy az országgyűlési választással ellentétben nem lesznek "utazó voksok".

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.