Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 21. kedd, Ágnes

Indul az Újbuda Jazz Fesztivál

Újbuda   |   2014, szeptember 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Random Trip koncertjével kezdődik a 10. Újbuda Jazz Fesztivál az A38 Hajón.

A vasárnapig tartó rendezvényen az A38-on és a MU Színházban fellép többek között a Susana Santos Silva és Torbjörn Zetterberg duó, a Grencsó Kollektíva Lewis Jordannel és Barabás Lőrinccel, Joelle Léandre, az Orange The Juice, a 1/2 Orchestra; a Benkő Róbert & Geröly Tamás & Grencsó István Trió pedig Johannes Bauerrel koncertezik együtt.

A nemzetközi dzsesszünnep hol a magyar népzenei hagyományokat a kortárs kísérletekkel ötvöző „bartóki” tradícióra, hol a német dzsessz nagy hatvanas-hetvenes évek-beli korszakára, hol a New York-i avantgárdra, hol a világhírű lengyel szcénára fókuszál.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közmeghallgatást tartottak a Hamzsabégi sétány sorsáról  

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Déli Körvasút beruházás újbudai szakasza kapcsán meghirdetett közmeghallgatás január 20-án. Az érintett területen élők a kivitelezést megrendelő, illetve tervező vállalatok, valamint a környezetvédelmi hatóságok képviselőinek tehették fel kérdéseiket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.