Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Ingyenes korcsolyapályák a kerületben

Újbuda   |   2018, november 29 - 11:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nincs karácsony jégpálya nélkül, Újbudán idén is két helyszínen lehet korcsolyázni. A Kőrösy József sétány melletti és a Bikás parki pálya ingyenesen használható.

A Kőrösy József utcai 500 négyzetméteres jégpálya a Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskola belső udvarán nyílik meg december 1-jén. Annak érdekében, hogy a korcsolyázás élménye folyamatos legyen, naponta legalább kétszer javítják a 6–10 centi vastag jeget. A szervezők sátrat is kihelyeznek, és a pálya közelében mellékhelyiség is létesül. Lehet korcsolyát kölcsönözni 24-estől 48-as méretig, a gyerekeknek 600, a felnőtteknek 800 forintért. A kivilágított pálya február 17-éig várja a korcsolyázni vágyókat minden nap reggel kilenctől este kilenc óráig.
Tavalyhoz hasonlóan a Bikás parkban is lesz jégpálya. A negyven méter hosszú, húsz méter széles létesítményt december 15-én nyitják meg, az igényektől és az időjárástól függően, a szezon alatt vehetik igénybe az érdeklődők.
Ezen a télen is, várhatóan januárban ismét megrendezi a Magyar Jégkorong Szövetség a Jégpályák Éjszakáját. Ezen a napon a korcsolyázni vágyókat meghosszabbított nyitvatartással várják. Az esemény időpontját lapzártánk után teszik közzé.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tesztek és módszerek: Az igények nőnek, a lehetőségek szűkülnek  

Ezentúl 19 500 forintnál nem lehet többet kérni a koronavírustesztért – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szeptember 16-i kormányülés után. A döntés nagyon megosztotta az érintetteket. Miközben a lakosság jelentős részének ez még így is megfizethetetlen, addig a magánegészségügy szereplői közül többen fontolgatják, hogy kilépnek a piacról, a hatósági ár ugyanis nem mindig fedezi a költségeket. Az egyre aggasztóbb járványhelyzetben viszont a tesztelési kapacitások növekedésére volna szükség, miután az állam lehetőségei végesek, van, hogy egy hét is kell a hatóságilag elrendelt teszt eredményének megszületéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.