Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. hétfő, Paszkál

Intenzív faültetésbe kezd a Főkert

Újbuda   |   2016, október 14 - 11:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Még ősszel mintegy 1700 fát telepít Budapest közterületeire a FŐKERT Nonprofit Zrt. A társaság állítja, programjukkal túlszárnyalják a korábbi évek őszi hónapjaiban végzett faültetéseket.

A korábbi évek őszi falültetését meghaladóan idén 1653 fát ültet el a FŐKERT Nonprofit Zrt. „Ezzel több mint 120 faültetésre vonatkozó lakossági kérést teljesít és mintegy 145 helyszínen pótolja a főváros területén a hiányzó fákat”- áll a társaság közleményében.

Budapest 20 kerületének 62 utcájában lesz faültetés; összesen 18 féle, úgynevezett várostűrő fafajt telepítenek. A fapótlás nagy része más kerületekben történik majd, de Újbuda sem marad ki a programból. A kerületben a Villányi úton, a Karolina úton, a Bartók Béla úton valamint az Irinyi József utcában lesz faültetés.

A Főkert azt kéri a lakosságtól, hogy óvja, védje a fákat, ne törje ki a facsemetéket.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.