Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 12. vasárnap, Izabella, Dalma

Ismét Európa-bajnok a Szupergirls

Újbuda   |   2018, május 31 - 13:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elsöprő magyar sikerrel ért véget a horvátországi WRRC Női Nagyformációs Európa-bajnokság. A kontinensbajnokság első és második helyén is magyar formáció végzett; az újbudai Rock and Magic Sportegyesület „The Szupergirls” csapata másodszor lett Európa-bajnok.

A horvátországi Slavonski Brod adott otthont az akrobatikus rock and roll kontinensbajnokságnak, amelyen két magyar formáció is bejutott a döntőbe. Az újbudai Rock and Magic Sportegyesület „The Szupergirls” csapata végül győzött, a Sol Invictus pedig ezüstérmes lett, megelőzve egy orosz és egy cseh formációt.

A mezőnyben az érmes magyar formációkon kívül volt még két magyar csapat: a Ladies a 9., a High Five pedig a 10. helyet szerezte meg – írja a Magyar TáncSport Szakszövetség hivatalos honlapja. A Szupergirls az első olyan magyar formáció, amely megvédte az Európa-bajnoki címét.

"A 8 ország 19 csapatát felvonultató versenyen drámai körülmények közt nyert a korábban az egyik tehetségkutatóban feltűnt csapat, mivel egészen a döntőig a szintén magyar formáció, a Sol Invictus vezette a versenyt. Végül a Szupergirls döntős, hosszabb és megújított Kisherceg produkciója bizonyult jobbnak a zsűri előtt, azaz képes volt fordítani a világklasszis formáció" - áll a Ripostban.

A Szupergils EB döntős tánca itt nézhető meg: https://youtu.be/-q0shAdq2dk

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.