Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. csütörtök, Edit

Ismét hazai pályán focizhat a BEAC

Újbuda   |   2019, október 7 - 10:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átadták az ELTE-BEAC Pluhár István Labdarúgópályát a Mérnök utcai sporttelepen. Az új létesítmény csaknem tíz év után újra hazai pályát biztosít a BEAC 121 éves labdarúgó-szakosztályának.

A BEAC labdarúgása ezer szállal kötődik a kerülethez, 1901-ben, a mai Allee Bevásárlóközpont helyén nyitott meg az első, Mező utcai stadion, majd a Bogdánfy úti ELTE, illetve BME sporttelepek adtak otthont az egyesület labdarúgóinak. 2010-ben a szakosztály életében törés következett be, de a mostani átadással újraindulhat a klub újbudai labdarúgóélete. Az új pálya a BEAC egykori ikonikus játékosa, a későbbi legendás sportriporter tiszteletére az ELTE-BEAC Pluhár István Labdarúgópálya nevet kapta.

A megjelenteket elsőként dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora köszöntötte, aki hangsúlyozta: az egyetem az egyik legnagyobb sportképzéssel rendelkező intézmény, amely olyan kiváló sportolókkal büszkélkedhet, mint például a jelen lévő Siklósi Gergely párbajtőr világbajnok, Kapás Boglárka úszó világbajnok, illetve a szintén jelen lévő Csere Gáspár, az egyetem futónagykövete. – Remélem, hogy ezen a pályán még több hallgatónk tesz hozzá egyetemünk sportos hírnevéhez – mondta a rektor. Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője a kerületi és kormányzati sportfejlesztések fontosságát, a sportnak a jövő nemzedékeire gyakorolt hatását emelte ki beszédében.

A megnyitón Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Országos Szövetségének elnöke, Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, valamint Szabó László, a BEAC alelnöke is köszöntötte a megjelenteket. Az alelnök úgy fogalmazott: a BEAC szeretné továbbvinni azt a 121 éves labdarúgó hagyományt, amelynek kiemelkedő alakja volt Pluhár István, a névadással a klub ezúton is tiszteleg a munkássága előtt.

Az ünnepségen a BEAC Öregfiúk és a Fradi Öregfiúk fordulatos meccsén 7-5-re nyertek a vendégek.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.