Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

Ismét megrendezték az orvosok teniszbajnokságát

Újbuda   |   2018, június 29 - 08:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén 34. alkalommal rendezték meg az orvosok teniszbajnokságát a kerületben. A háromnapos sporteseményen az ország legjobb, orvosi diplomával is rendelkező teniszezői mérkőztek egymással. A tornát Molnár László alpolgármester nyitotta meg a Feneketlen-tónál lévő Park Teniszklubban június 22-én.

Immár három évtizede képviselik Magyarországot és érnek el kíváló eredményeket az orvosoknak rendezett tenisz-világbajnokságok hazai indulói. Az országos bajnoki címért most a kerületben harcbaszálló doktorokat Molnár László alpolgármester köszöntötte és elmondta, hogy Újbuda ismét egy magas színvonalú, példaértékű sporteseményt támogathat. A versenyre száznál is többen neveztek, az indulók a nemzetközi előírásokkal összhangban több korcsoportban mérték össze erejüket. Idén a legidősebb induló a 87 éves Kovács Árpád volt, az újbudai orvos eddig valamennyi hazai bajnokságon versenyzett.
A magyar bajnokok idén Máltán küzdenek a világbajnoki címért.


D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!  

2021október1808:30
»
2021október2420:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.