Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. hétfő, Vencel

Itt a lehetőség a Tűzvédelmi Házirend felülvizsgáltatására

Újbuda   |   2019, június 11 - 11:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gyakori, hogy a Tűzvédelmi Házirend készítésére kötelezett lakóépületeknél a tűzvédelmi szabályzó nincs megfelelően kidolgozva vagy elavult. A Lánglovagok Egyesület vállalja, hogy a budapesti lakóépületeknél, így Újbudán is ingyenesen felülvizsgálja azokat.

Jogszabály ugyan nem köti tűzvédelmi szakképzettséghez a Tűzvédelmi Házirend elkészítését, de a katasztrófavédelem is azt ajánlja, hogy szakember állítsa össze a dokumentumot. Tűzmegelőzési kampány keretében az újbudai székhelyű Lánglovagok Egyesület vállalja, hogy a budapesti lakóépületeknél - így a XI. kerületben is - a Tűzvédelmi Házirendet ingyenesen felülvizsgálja. A segítséget az egyesulet@langlovagok.hu e-mail címen 2019. június 30-ig kérhetik a közös képviselők, a Számvizsgáló Bizottságok tagjai, de akár a lakástulajdonosok, lakók is.

http://egyesulet.langlovagok.hu/hirek/tuzvedelmi-hazirend-ingyenes-felul...

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Pályázat gyógyászati segédeszközök beszerzésére szociálisan rászoruló személyek számára  

A VICUS XI. Közalapítvány pályázatot hirdet szociálisan rászoruló személyek számára, életminőségük eredményes javításához nélkülözhetetlen gyógyászati segédeszközök beszerzésérnek támogatására.

Azok a XI. kerületi lakosok pályázhatnak, akiknek orvosilag igazoltan szükségük van gyógyászati segédeszközre, de jövedelmi viszonyaik miatt önerőből nem képesek a beszerzésére.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.