Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 17. hétfő, Donát

Itt az első zöld rendszám

Újbuda   |   2015, október 12 - 13:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kiadták az első zöld rendszámokat Magyarországon, amelyekkel az elektromos autóknak járó kedvezményeket is igénybe lehet majd venni.

A legelső, környezetkímélő autók megkülönböztetésére szánt rendszámot egy német gyártó elektromos autója kapta.

A Jedlik Ányos Klaszter szeptember 30-án adta át a Nemzetgazdasági Minisztériumnak az ösztönző intézkedéseket és kedvezményeket tartalmazó javaslatcsomagot. A minisztérium november 30-ig nyújtja be a véglegesnek szánt jogszabály-módosításokat.

A hatósági adatok szerint október elseje óta már kilenc zöld rendszámot adtak ki.

forrás: hvg.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Rapülők - Geszti Péter a B32-ben  

Az Első Emelet két egykori zenésze és dalszövegírója játéknak szánta a Rapülők dalait, de első lemezük váratlan és hatalmas sikert aratott. Az 1992-es Rapülők című album megjelentetését számos kiadó visszautasította. A lemez születéséről és az akkori könnyűzenei közegről Geszti Péter beszél a B32 Galéria és Kultúrtérben február 20-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.