Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Izraeli diákok vendégeskedtek Újbudán

Újbuda   |   2019, május 24 - 13:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az izraeli Herzliából érkező diákokat és tanáraikat köszöntötte Hoffmann Tamás polgármester az önkormányzat dísztermében május 23-én. A vendégek a József Attila Gimnázium cserediák programja keretében töltenek öt napot Budapesten.

Idén tizenhárom izraeli diák és a két pedagógus érkezett a József Attila Gimnázium cserediák programja keretében öt napra Budapestre. A vendégeket Hoffmann Tamás polgármester fogadta, köszöntőjében bemutatta a kerületet, beszélt a látványosságokról és a szórakozási lehetőségekről is. Úgy véli, a József Attila Gimnázium az újbudai intézmények közül élen jár a diákcserében, ami nem csak a tanulók nyelvtanulásánál hasznos, a programban részt vevő fiatalok sok információt szerezhetnek a világról, miközben kompetenciáik is fejlődnek - mondta. A polgármester a kerület sportéletét is méltatta, kiemelve a kosárlabdát, a jégkorongot és a vízilabdát. Ezt követően átadta az önkormányzat ajándékait a vendégeknek.
A kerületi iskolák aktív résztvevői a cserediák programoknak: március végén például olasz tanulókat, egy évvel korábban szintén herzlia középiskolásokat fogadott az iskola – emlékeztetett Juhász András, a gimnázium igazgatója. Május elején az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola látta vendégül öt ország diákjait az Erasmus KA2 pályázat keretén belül, a látogatók akkor Spanyolországból, Franciaországból, Litvániából, Portugáliából és Belgiumból érkeztek. A grosicsosok már korábban jártak Litvániában és Spanyolországban, ahol a helyi önkormányzatok vezetői is fogadták őket. A magyarországi program gerincét a „Tanulj, sportolj, kütyüzz okosan” elképzelés adta.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.