Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Jobb kedvvel jobban tanulnak a gyerekek

Újbuda   |   2018, április 25 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 'Feel better, Learn better, Live better' nemzetközi projekttalálkozó nyitó rendezvényét tartották az önkormányzat dísztermében április 24-én. Kétéves program során francia, finn, belga és spanyol iskolákkal működik együtt a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola.

A megnyitón Hoffmann Tamás köszöntötte a négy külföldi országból érkezett pedagógusokat. A polgármester lapunknak elmondta: a 'Feel better, Learn better, Live better' program egy európai uniós pályázat sorozat folytatása, célja az intézmények közötti tapasztalatcsere, az oktatás minőségének javítása. Hoffmann Tamás hangsúlyozta, a most induló projekt a gyerekek számára otthonossá teszi a közoktatást, megszeretteti velük a tanulást, így megalapozza tanulási kedvüket, és lehetővé teszi a jobb eredmények elérését.

Kerekes János, a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatója elmondta: a projektben résztvevő iskolák pedagógusai hisznek abban, hogyha a gyerekek jobban érzik magukat az iskolában, jobban teljesítenek, jobban tanulnak és az életminőségük is javul. A tanárok célja, hogy hatékony módszerekkel pozitív érzelmeket alakítsanak ki a diákokban, amelyhez fontos az érzelmek azonosítása, megfelelő kezelése és az önfegyelem.
Az öt résztvevő ország pedagógusai bemutatták a projekt során, az elmúlt hónapokban elért sikereiket, eredményeiket, megosztották egymással tapasztalataikat. A két évig tartó program idején a Bárdos iskola tanárai is ellátogatnak külföldi partnerintézményeikbe, majd megszerzett ismereteiket átültetik a hazai tanítási gyakorlatba.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.