Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 15. péntek, Lóránt, Loránd

Jóga és kalandozás a Színházak Éjszakáján

Újbuda   |   2018, szeptember 17 - 10:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hetedik alkalommal leshet be idén a kulisszák mögé a közönség szeptember 22-én, a Színházak Éjszakáján.

Budapesten az évadnyitó színházi örömünnepen több mint 30 teátrum nyitja meg kapuit: sokszínű eseményekkel, nyílt próbákkal, kulisszajárásokkal, sétákkal, közönségtalálkozókkal várják az érdeklődőket.
A színházrajongók idén is egy karszalaggal látogathatják végig az összes helyszínt, és bekapcsolódhatnak az interaktív módon készülő előadásokba. Újdonság, hogy a hetedik Színházak Éjszakájának résztvevői alaposabban megismerhetik az intézmények színházpedagógiai tevékenységét is: beavató játékos programok, valódi találkozások fogadják majd őket.
Újbudán, a Karinthy Színházban már reggel kezdődik a különleges esemény: dél­előtt a jógáé a terep, később Karinthy Márton igazgatóval egy közösen elkészített reggelit fogyaszthatnak a vendégek. A látogatók benézhetnek a nagyszínpadra is, ahol a Bunbury, avagy Szilárdnak kell lenni című darabot próbálja majd mások mellett Makranczi Zalán, Telekes Péter és Oszvald Marika. Este Szabó Győző és Gubás Gabi zenés estjén vehetnek részt a nézők.
A Szkénében egy térképpel a zsebben fedezhetik fel a kalandra vágyók a Műegyetem épületét, amelynek rejtett zugaiban az is megeshet, hogy Don Quijote vagy I. Erzsébet lesz a kísérőjük.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.