Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Jótékonysági koncert a Pető Intézet iskolája javára

Újbuda   |   2018, november 14 - 13:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Magyarország legismertebb big bandje, a Budapest Jazz Orchestra és sztárvendége, Malek Andrea lép fel november 28-án a B32 Galéria és Kultúrtér jótékonysági koncertjén. A bevételt a Pető Intézet általános iskolájához kötődő Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítvány kapja.

A B32-ben már hagyomány, hogy karácsony közeledtével minden évben jótékonysági koncerttel segítenek az Újbudán élő rászorultaknak, családoknak vagy alapítványoknak. Az idén negyedik alkalommal megszervezett esten befolyó teljes összeg ezúttal a Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítványt (KIKA) támogatja.
A KIKA tizenkét esztendeje dolgozik azon, hogy a Pető Intézet Villányi úti általános iskolájába járó mozgássérült és hátrányos helyzetű gyerekeket támogassa, életüket teljesebbé tegye. A mozgássérült gyerekeknek nehézségekkel jár eljutni bármilyen rendezvényre. Az alapítvány abban is segít, hogy az iskola falain belül legyenek események. Más esetben külső programokat is szerveznek: állatkerti látogatást vagy szabadidős tevékenységet. Legutóbb a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége esélyegyenlőségi futamán vettek részt.
Karácsonykor minden tanuló „cipősdoboz-ajándékot” kap, amelyekben régi vágyakat váltanak valóra. Idén az osztályok karácsonyfája alá is kerülhet különleges meglepetés. – Az alapítvány hat éve rendezi ezeket a dobozos karácsonyokat. Igyekszünk családias hangulatot teremteni, hiszen sok gyerek állami gondozott. Mindenki személyre szabott ajándékot kap, és most a jótékonysági koncert segítségével nagyon jól jön a támogatás – mondta lapunknak Baranyai Dorisz, a KIKA megbízott elnöke.
A B32 jótékonysági koncertjén Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra lép fel. Műsorukban a Broadway-musicalek melódiáit idézik fel régi és új hangszerelésben. A koncertre látogatók már novemberben hozzájárulhatnak – kiemelt támogatói jegyvásárlással is – a Pető Intézet Általános Iskola diákjainak ünnepéhez.


(K. G.)Kapcsolódó tartalmak: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.