Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Jövő kedden temetik Zsitnik Béla olimpiai bronzérmes evezőst

Újbuda   |   2019, január 25 - 11:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jövő kedden temetik Zsitnik Bélát, az 1948-as, londoni olimpia evezős kormányos kettes versenyszámának bronzérmesét.

Az életének 95. évében január 12-én elhunyt sportember hamvasztás utáni búcsúztatására január 29-én 11.15 órakor a Farkasréti temető Makovecz termében, római katolikus szertartás szerint kerül sor.
Zsitnik Béla három olimpiára - az 1948-as mellett az 1952-es helsinkire és az 1960-as rómaira - jutott ki. A legsikeresebb ötkarikás szereplése Londonhoz kötődik, ahol Szendey Antallal és Zimonyi Róbert kormányossal a harmadik helyet szerezték meg. Ez egyben a magyar evezőssport első ötkarikás dobogós helyezése volt.
Zsitnik Béla lelki üdvéért az engesztelő szentmisét jövő szerdán, 8 órakor a Boldog Meszlényi Zoltán-templomban mutatják be.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.