Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. csütörtök, Ákos, Bátor

Jövő kedden temetik Zsitnik Béla olimpiai bronzérmes evezőst

Újbuda   |   2019, január 25 - 11:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jövő kedden temetik Zsitnik Bélát, az 1948-as, londoni olimpia evezős kormányos kettes versenyszámának bronzérmesét.

Az életének 95. évében január 12-én elhunyt sportember hamvasztás utáni búcsúztatására január 29-én 11.15 órakor a Farkasréti temető Makovecz termében, római katolikus szertartás szerint kerül sor.
Zsitnik Béla három olimpiára - az 1948-as mellett az 1952-es helsinkire és az 1960-as rómaira - jutott ki. A legsikeresebb ötkarikás szereplése Londonhoz kötődik, ahol Szendey Antallal és Zimonyi Róbert kormányossal a harmadik helyet szerezték meg. Ez egyben a magyar evezőssport első ötkarikás dobogós helyezése volt.
Zsitnik Béla lelki üdvéért az engesztelő szentmisét jövő szerdán, 8 órakor a Boldog Meszlényi Zoltán-templomban mutatják be.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.