Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. hétfő, Vencel

Jubilál a Teleki

Újbuda   |   2018, április 24 - 15:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tortával, az elmúlt évtizedeket bemutató kisfilmmel, verssel és csodás hangszeres muzsikával ünnepelték a pedagógusok, a gyerekek és a meghívottak az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola fennállásának 50. évfordulóját.

Egy ötvenes szám és az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola fényképe díszelgett az ünnepi tortán, amelyet az intézmény jubileumi születésnapján fogyasztottak el a tanárok, gyerekek és a meghívottak. A rendezvény több helyszínen zajlott: az osztálytermekben a gyerekek a tévéképernyőkön nézhették végig a műsort, amelyben beszédet mondott az igazgatónő is. Prőhléné Hehl Éva hangsúlyozta: ez az intézmény mindenben gazdag – sportpályákban, kertekben, észben, szorgalomban. A „telekiseknek” a születésnap alkalmából azt kívánta, hogy nagyszülőként is szívesen emlékezzenek majd erre a helyre.

Az iskola egyik öregdiákja, jelenlegi tanára, Bártfai Lászlóné saját költeménnyel emlékezett meg az elmúlt öt évtizedről. Ezt követte az egyik legszebb pillanat, Sárközi Ádám tanuló virtuóz nagybőgő játéka. A közönség tátott szájjal hallgatta a fiatal muzsikust, aki minden bizonnyal jelentős zenei karrier előtt áll.

A produkciót követő polgármesteri köszöntőben Hoffmann Tamás is elmondta: minden „telekis” büszke lehet az iskolájára, hiszen időről időre ehhez hasonló tehetségek hagyják el az iskola kapuit. A Teleki olyan nyitott műhely, ahol minőségi oktatás zajlik, a diákok szeretnek diákok, a tanárok tanárok lenni. A gyerekek garantáltan megkapják azt a tudást és tapasztalatot, amellyel később a nagyvilágban is boldogulnak majd – tette hozzá a polgármester.

Az ünnepségen az iskola volt igazgatóit is fel köszöntötték egy-egy szép virágcsokorral és ajándékkal.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.