Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Jubiláltak a halászléfőzők Gazdagréten

Újbuda   |   2018, szeptember 3 - 11:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember első napján ünnepelték a Gazdagréti Halászléfőző Verseny résztvevői, hogy már harmincadik éve mérik össze főzőtudományukat az ősz kezdetekor.

Az Újbuda Tv elődje, a Gazdagréti közösségi tévé - akkori nevén GKTV - szervezte meg először, 30 éve a versenyt, mely a kezdetektől nagy népszerűségnek örvend. Az utóbbi években már egésznapossá bővült az esemény, színpadi fellépőkkel, és a versenyzőknek jóval több ajándékkal. A tavalyi év különleges volt, mert a teleregény 30. évfordulójára emlékező Szomszédok ünnepét is nagy sikerrel tartották meg, amivel kétnapossá bővült a rendezvény.

Idén is több tucat csapat, baráti, családi és munkahelyi közösségek érkeztek a Gazdagréti út és a Rétkerülő utca kereszteződése mellett található parkba, hogy megmutassák, ők főzik a legízletesebb hallevet. A szokásos ingyenes hal - melyet a MA-HAL biztosított - és tűzifa mellett kenyeret és hagymát is kaptak a versenyzők.

Miközben a bográcsokban rotyogtak a mesterművek, a színpadon változatos program vette kezdetét. A nap háziasszonya, Bényi Ildikó zenei kívánságműsorában rengeteg vendég kérését teljesítette.

A déli órákban megérkezett Karinthy Márton színigazgató is, aki évek óta segít eldönteni, hogy melyik a hat legfinomabb halászlé. A zsűri tagjai még Kádas Viktória, a Trófea Grill Étterem vezetője, valamint Csernus János, az Újbuda újság és Újbuda Tv főszerkesztője voltak.

A verseny végén Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Hoffmann Tamás polgármester és önkormányzati képviselők több száz adag halászlével lepték meg a jelenlevőket. Végül a Néró és csapata korhely hallevese bizonyult a legjobbnak; egy többgenerációs család képviselői a dédnagymamák segítségével készítették el a győztes fogást. Rengeteg ajándék várta a hat csapatot; köztük Újbudás ajándékok, könyvek, a Karinthy Színház belépői, a Formatex Játéksziget ajándékai, Simicskó Istvántól a Rudas fürdőbe szóló belépők, Király Nóra alpolgármestertől az első két csapatnak 5 főre szóló szabaduló szobás belépő. A nyertes csapat a kívánság jegyében töltött nap megkoronázásaként pedig az idei év ország tortáját, a Három kívánság nevű finomságot is átvette, melyet a Tortavár Cukrászda készített el.

A díjkiosztó után kerületünk vezetői három hatalmas tortával látták vendégül a verseny résztvevőit és a közönséget.

A néha kicsit viharos, esős napon a jó hangulatot nem lehetett elrontani. A gyerekeket a Gazdagréti Közösségi Ház furfangos játszóparkja, kívánságdelfin és kézműves foglalkozások fogadták. A vidámpark vasútja is nagy sikert aratott. A színpadon felléptek a Favorite Dance School, a Dance Show, a Panic Crew, a Szivárvány Táncszínház és a Gazdagréti Rock and Magic SE ifjú tehetségei, valamint Zoltán Erika is. Az élményekben, ízekben gazdag napot Arató András videodiszkója koronázta meg.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.