Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. kedd, Fülöp, Evelin

Jubileumi rendezvényt tartott az Illés Kluboshok Baráti Köre

Újbuda   |   2018, március 5 - 14:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

A magyar beat meghatározó zenekara, az Illés együttes 1968-tól koncertezett a Fővárosi Művelődési Házban. A zenekar rajongói negyedszázada alapították meg az Illés Klubot, amely jelenleg Illés Kluboshok Baráti Köre néven tartja rendezvényeit a Fehérvári úti intézményben. A 25 éves évfordulóra a zenekar tagjai közül Szörényi Levente és Tolcsvay László, valamint Szörényi Örs és az ex-Fonográfos Németh Oszkár is ellátogatott.

Március 3-án tartotta jubileumi rendezvényét a most negyedszázados Illés Kluboshok Baráti Köre. Az Illés együttes rajongói negyedévente gyűlnek össze a TEMI Fővárosi Művelődési Házban. Mostani, teltházas eseményükre a zenekar tagjai közül Szörényi Levente és Tolcsvay László, valamint Szörényi Örs dobos és az ex-Fonográfos Németh Oszkár is ellátogatott. A rendezvény Gittinger Tibor klubvezető köszöntőjével kezdődött, majd fellépett a Miskolci Illés Emlékzenekar, a MIEZ, melynek tagjai – Németh Oszkár – beugrásával - nagyszerű hangulatot varázsoltak az FMH falai közé. A különleges alkalomra Szörényi Levente is kölcsön adta 12 húros gitárját. A koncertet beszélgetés, majd Szörényi, Tolcsvay és Németh dedikálása követte.

A hazai beatzene atyjai nemrég a Papp László Budapest Sportarénában adtak telt házas koncertet a Fonográf együttessel, de a hangulat a TEMI Fővárosi Művelődési Házában is nagyszerű volt.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.