Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Júliustól indul az egységes mobilparkolási rendszer

Újbuda   |   2014, június 17 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Országosan egységes mobilrendszeren (NMFR) keresztül lehet fizetni július 1-től a parkolásért és az autópálya használatért. A rendszer informatikai fejlesztése két hete zárult eredményesen, jelenleg az éles üzemi tesztelést végzik a parkolási közszolgáltatók és az egységes mobilparkolási rendszert működtető zrt. leendő viszonteladói, a mobil-, illetve mobilfizetési piaci szereplők bevonásával.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közleménye szerint az NMFR megvalósítását és elindulását a nemzeti mobilfizetési rendszerről szóló törvény és annak végrehajtási rendelete határozza meg. Első működési szakaszában az NMFR a parkolási közszolgáltatás és az autópálya-használati díj mobilfizetéses értékesítését biztosítja. Az országosan egységes mobilparkolás elindulásához a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 70 önkormányzati tulajdonú parkolási közszolgáltató társasággal szerződik június végéig.

Az autósok várhatóan az eddig megszokott módon vehetik majd igénybe mobilfizetéssel az autópályákat, mobilparkolásnál azonban számíthatnak változásokra. A közlemény szerint a rendszer indulásától minden mobil- és mobilfizetési piaci szolgáltató nyújthat majd szolgáltatást az ország valamennyi fizetős parkoló-övezetében, ezért az SMS-alapú mobilparkolás mellett a jövőben jelentősebb szerephez juthatnak a különféle alkalmazások, termékkapcsolások szolgáltatói.

A rendszerről részletes tájékoztatás a zrt. új honlapján, a www.nemzetimobilfizetes.hu oldalon érhető el, ez a viszonteladók szolgáltatásait, a mobilparkolással és az e-matrica vásárlással kapcsolatos részletes tájékoztatásokat is tartalmazza. Az új honlap a tájékoztatás mellett a társaság legfontosabb ügyfélkapujaként is funkcionál, amelyen keresztül a regisztrált felhasználók a mobilparkolás szolgáltatásait is igénybe tudják venni.

A mobilparkolás infóvonala a 06-1-989-0000 számon érhető el.

MTI/Újbuda

Júliustól indul az egységes mobilparkolási rendszer

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.