Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. hétfő, Pál

Kamaraerdőn járt az Erdőmentők csapata

Újbuda   |   2015, október 27 - 14:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az elmúlt hétvégén Kamaraerdőn tisztították meg az ott található vizes élőhelyet az Erdőmentők. Több zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze a vízből.

Csónakkal felszerelkezve indult útnak az erdőmentők maroknyi csapata Kamaraerdőn, hogy az ott található vizes élőhelyről és környékéről eltávolítsák a mélyebben fekvő hulladékot. A korábban lehullott csapadék miatt akciójuk csaknem meghiúsult, de végül a tókezelők segítségével alacsonyabb vízszint mellett kezdték a munkát, így könnyebben hozzáfértek az víz mélyén található szeméthez.

Az Erdőmentők alapítvány közérdekű célokat valósít meg, elsődleges feladata az erdők és a vadvilág védelme, annak sérüléseinek helyreállítása. Ha egy tulajdonos nem tud megfelelően gondoskodni az általa kezelt élőhelyről, a civil szerveződés emberei felveszik a kapcsolatot és közös munkával rehabilitálják az érintett területet. Ezen kívül szerepet vállalnak a környezetvédelem melletti küzdelemben, oktatásokat tartanak, és lobbi tevékenységgel is végeznek a természetközpontúságért.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az oltásnál nincs jobb megoldás  

A Covid-19 elleni oltás hatásosságáról, az esetleges mellékhatásokról, az elérhető információkról kérdeztük dr. Komáromi Zoltán háziorvost és dr. Falus Ferenc korábbi tisztifőorvost.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.