Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Karatés háziverseny a Bocskaiban

Újbuda   |   2014, április 7 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Március végén 45 fiatal versenyző mérte össze tudását a Bocskai István Általános Iskolában megrendezett karate versenyen. Az eseményhez a klubhoz tartozó Mester utcai gyerekcsoport is csatlakozott. A tornaterem zsúfolásig megtelt, a hangulat fergeteges volt.

A Kyokushin karate verseny célja ezúttal a kezdők tapasztalatszerzése volt, így körmérkőzéssel dőlt el, hogy ki legyen a kialakított csoportok bajnoka.

Az előkészítő csoport tagjai úgynevezett csipeszharcban indulhattak, amely egy a későbbi küzdelmet előkészítő játékos versenyszám. Vagyis az győz, aki az ellenfelére felhelyezett csipeszeket gyorsabban megszerzi.

A többi karatés formagyakorlatban és testpajzsos küzdelemben indult, ez utóbbit most próbálhatták ki először versenykörülmények között.

Első helyezettek:

Csipeszharc Fiú Könnyűsúly Oláh Vezér Benedek
Csipeszharc Fiú Középsúly Bakai Benedek
Csipeszharc Fiú Félnehéz Jeles Csanád
Csipeszharc Fiú Nehézsúly Gergely Dániel
Csipeszharc Lány Könnyűsúly Márfi Nóra
Csipeszharc Lány Nehézsúly Keresztes-Bors Noémi
Formagyakorlat I. Fiú "A" Németh Dániel Zoltán
Formagyakorlat I. Fiú "B" Kotroczó Bálint
Formagyakorlat I. Lány I. Nagy Nóra
Küzdelem Gyerek I. Fiú Könnyűsúly Kiss Balázs
Küzdelem Gyerek I. Fiú Középsúly Jenei Roland
Küzdelem Gyerek I. Nehézsúly Ujj Bennó
Küzdelem Gyerek II. Fiú Torma Máté
Küzdelem Gyerek I. Lány Könnysúly Esztrenga Viktória
Küzdelem Gyerek I. Lány Nehézsúly Gergely Henrietta

Váczi Zoltán, Budai Harcművész SE

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.