Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. kedd, Pál

Karatés háziverseny a Bocskaiban

Újbuda   |   2014, április 7 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Március végén 45 fiatal versenyző mérte össze tudását a Bocskai István Általános Iskolában megrendezett karate versenyen. Az eseményhez a klubhoz tartozó Mester utcai gyerekcsoport is csatlakozott. A tornaterem zsúfolásig megtelt, a hangulat fergeteges volt.

A Kyokushin karate verseny célja ezúttal a kezdők tapasztalatszerzése volt, így körmérkőzéssel dőlt el, hogy ki legyen a kialakított csoportok bajnoka.

Az előkészítő csoport tagjai úgynevezett csipeszharcban indulhattak, amely egy a későbbi küzdelmet előkészítő játékos versenyszám. Vagyis az győz, aki az ellenfelére felhelyezett csipeszeket gyorsabban megszerzi.

A többi karatés formagyakorlatban és testpajzsos küzdelemben indult, ez utóbbit most próbálhatták ki először versenykörülmények között.

Első helyezettek:

Csipeszharc Fiú Könnyűsúly Oláh Vezér Benedek
Csipeszharc Fiú Középsúly Bakai Benedek
Csipeszharc Fiú Félnehéz Jeles Csanád
Csipeszharc Fiú Nehézsúly Gergely Dániel
Csipeszharc Lány Könnyűsúly Márfi Nóra
Csipeszharc Lány Nehézsúly Keresztes-Bors Noémi
Formagyakorlat I. Fiú "A" Németh Dániel Zoltán
Formagyakorlat I. Fiú "B" Kotroczó Bálint
Formagyakorlat I. Lány I. Nagy Nóra
Küzdelem Gyerek I. Fiú Könnyűsúly Kiss Balázs
Küzdelem Gyerek I. Fiú Középsúly Jenei Roland
Küzdelem Gyerek I. Nehézsúly Ujj Bennó
Küzdelem Gyerek II. Fiú Torma Máté
Küzdelem Gyerek I. Lány Könnysúly Esztrenga Viktória
Küzdelem Gyerek I. Lány Nehézsúly Gergely Henrietta

Váczi Zoltán, Budai Harcművész SE

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.