Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 9. vasárnap, Gergely

Katasztrófavédelem is kitelepült az újbudai Őszköszöntő Fesztiválra

Újbuda   |   2016, szeptember 21 - 11:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség nevében Czifra Ferenc tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő is részt vett az Őszköszöntő Fesztiválon szeptember 17-én a Bikás parkban. A rendvédelem sátrát a rossz idő ellenére is sokan látogatták.

A bikás parki rendezvényen a katasztrófavédelem mellett a XI. kerületi Rendőrkapitányság, a XI. Kerületi Önkormányzat Közterület-felügyelete, valamint az Újbudai és Lágymányosi Polgárőr Egyesületek is jelen voltak. A rendvédelmi szervek közös sátorban várták a gyerekeket és felnőtteket, akik érdeklődhettek a hivatásossá válás feltételeiről, a vonulós tűzoltók mindennapi életéről. A gyerekek számára a kreatív feladatok mellett lehetőség volt tűzoltó védősisak és társasági tányérsapka felpróbálására, valamint beülhettek az önkormányzat által a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak adományozott Dacia Duster szolgálati autóba is.

forrás: katasztrofavedelem.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.