Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

Kelenvölgyi Kalandozások

Újbuda   |   2019, április 1 - 13:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is megrendezték a Tavaszébresztő Családi Napot Kelenvölgyben, ahol ismeretterjesztő sétára és szalonnasütésre hívták a családokat március 30-án.

Huszonkét család nevezett a Kelenvölgyi Kalandozásokra, a résztvevők csapatokba rendeződve, „kelenvölgyi útlevéllel” indultak a kilenc állomásos ismeretterjesztő játékra. Felkeresték a városrész templomait, nevezetességeit és vendéglátóhelyeit; az állomáshelyeken az előírt feladatok teljesítésekor pecsétet szerezhettek útleveleikbe. A feladatok nem voltak különösebben nehezek, a gyerekeknek is sikerélményt kínáltak. A túra végén ajándék, majd kézműves foglalkozás várta a beérkezőket, ebédre pedig mindenki megsüthette saját pecsenyéjét a szervezők által kínált hozzávalókból. A programot tombola húzás zárta.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.