Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 7. vasárnap, Tamás

Kerékpárosbarát fejlesztések a Dorottya Udvarban

Újbuda   |   2016, május 9 - 14:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kibővült a kerékpárosoknak néhány éve kialakított a zuhanyzó a Dorottya Udvarban.

Kiemelten kezeli a fenntarthatósági szempontokat és a bérlői igényeket a Dorottya Udvar tulajdonosa és üzemeltetője. Azaz a megújult energetikai rendszer után 2016 elején kibővítette a kerékpárral közlekedők számára néhány éve kialakított zuhanyzót és öltözőt is kialakítottak az épületben.

A Dorottya Udvar Budapest egyik legzöldebb irodaháza, ami nemcsak az irodaház egyedülálló, medencével és zöld szigettel bíró belső kertet jelenti, hanem a bérlői igényeknek megfelelő zöld megoldásokat, a hatékony hűtő-fűtő rendszert, a LED-világítást, az elektromos autóknak kialakított töltőállomást, a szelektált szemétgyűjtést és az étterem saját fűszerkertjét is. A Dorottya Udvar a fenntarthatóság jegyében elindított következő kezdeményezése egy „car sharing” (közösségi autóhasználat) szolgáltatás lesz, amely – a tervek szerint - minden bérlőjének rendelkezésére áll.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.