Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. csütörtök, Edit

Kerületiek, akik állami kitüntetésben részesültek

Újbuda   |   2019, augusztus 28 - 17:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is több újbudai kötődésű polgár részesült magas rangú állami elismerésben az államalapítás ünnepe alkalmából.

Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést kapott Fialowski Alice matematikus, egyetemi tanár; Frivaldszky János, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) tanszékvezető egyetemi tanára; Tóth László ügyvéd, a Független Jogász Fórum alapítója, Kacskovics Imre, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar dékánja és az ELTE TTK Biológiai Intézete Immunológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

A Magyar Érdemrend középkeresztjével díjazták Lánczi Andrást, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorát.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Némethné Dr. Kollár Katalin Eötvös József-díjas pszichológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Pszichológiai Intézete Iskolapszichológia Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Fülep Péter, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség nyugalmazott tervezést felügyelő mérnöke, a Magyar Mérnöki Kamara tagja és Hegedűsné Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke,

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Turócziné Pesty Ágnes, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium szervezési igazgatóhelyettese.

Fotó: mti

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.