Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Készül Újbuda kerékpárforgalmi hálózati terve - Kérdőív

Újbuda   |   2020, március 2 - 11:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

A XI. kerületi kerékpárutak további fejlesztése érdekében megindult Újbuda kerékpárforgalmi hálózati tervének készítése. Célja, hogy a kerület rövid- és hosszabbtávú kerékpáros, illetve közúti projektjei átfogó közlekedési hálózati elképzelésbe illeszkedjenek. Ehhez a vizsgálat első szakaszában internetes kérdőívvel mérik fel a lakosság utazási szokásait és kerékpározási hajlandóságát.

A kerékpárforgalmi hálózati terv elkészítése jelentős feltárómunkát igényel, a megbízott szakértő team összegzi a tervezési terület kerékpáros közlekedésének a helyzetét:

  • beazonosítja a kerékpáros forgalom fő irányait,
  • a fontos célpontokat,
  • a kerékpározhatóságot,
  • az akadályozó tényezőket,

és ezek figyelembevételével ad javaslatot a kerékpáros hálózat kialakítására, illetve a megvalósítás optimális ütemezésére. A terv elkészítését időszerűvé teszi a hagyományos és elektromos kerékpározás egyre növekvő népszerűsége, az egészséges életmód, környezettudatosság terjedése. A növekvő kerékpározási igény az eddiginél intenzívebb fejlesztési dinamikát tesz szükségessé. A kerületben eddig is nagy figyelmet fordítottak kerékpáros fejlesztésekre, és közös cél, hogy a további fejlesztések által Újbuda a főváros egyik legjobban kerékpározható kerületévé váljon.

Újbuda Önkormányzata megbízásából a Bonum Via Kft. és az Értékterv Kft. végzi el a szükséges helyzetelemző és tervezési munkát. A lakosság segítségére számítva és véleményére építve a vizsgálat első szakaszában internetes kérdőívvel mérik fel az utazási szokásokat és a kerékpározási hajlandóságot. Ebben a feladatban ezúton is kérik Újbuda lakosságának önzetlen közreműködését, hiszen a kért információk a megalapozott döntésekhez nélkülözhetetlenek. Az online kérdéssor itt érhető el és máris kitölthető. Konkrét (például veszélyes) helyszínhez kötődő észrevételek a kérdőív végén elérhető interaktív térképes felület segítségével adhatók meg.

A felmérés eredményei, illetve a Kerékpárforgalmi Hálózati Terv javaslatai várhatóan áprilisban lesznek elérhetők és véleményezhetők.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz!  

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.