Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szerda, Konrád

Készülünk a tavaszra

Újbuda   |   2021, február 26 - 08:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

A héten megkezdődtek a kerületben az ütemezett gallyazási munkálatok. Az Önkormányzat az elmúlt években nem végzett ilyen jellegű fakezelést a kerületben, pedig nagyon sok esetben elengedhetetlen. Nem csupán a fák egészséges fejlődése miatt, de előfordulhatnak veszélyes állapotú egyedek is, amelyek gallyazása rendkívül fontos a balesetveszély elhárítása miatt.

Május elejéig tartanak majd a munkálatok, a kerületben közel 50 utcát járnak végig a szakemberek. Az ágakat a helyszínen azonnal darálják, így nem maradnak ott levágás után.
Fakivágásra csak a legszükségesebb esetben kerül sor, amennyiben a fa állapota indokolja. Ezt megelőzően minden esetben műszeres favizsgálat történik, mely pontosan megmutatja a fa belső állapotát is.
Március második felében, ha az időjárás engedi, megkezdődik a faültetés. 240 db fát ültet az önkormányzat. Ebben számos olyan helyszín is szerepel, ami lakossági kérés alapján került fel a listára.
(A képek a Kisköre utcában készültek.)
Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karinthy és a Nézőművészeti Kft.  

Az Utazás a koponyám körül című Karinthy-kisregény színpadi adaptációjának bemutatására készülnek a Nézőművészeti Kft. művészei, Scherer Péter és Marton Róbert, Gyulai Eszter közreműködésével. Az alkotói folyamatról, a Karinthy családhoz való kötődésről és az őszre tervezett előadásról beszélgetett a művészekkel Kovács Gabriella a B32 Galéria és Kultúrtér Hármas szereposztás című podcastsorozatában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.