Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. hétfő, Tekla

Kiállítás a Galéria Optikában

Újbuda   |   2018, december 1 - 13:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Január 18-ig láthatók Weith Katalin festőművész képei a Galéria Optikában. A kiállítás megnyitóját november 23-án tartották.

Weith Katalin tizenhat évesen festette első képét, az Almás csendéletet, amelyet festőművész tanára, Papp Albert ihletett. Ezt követően évtizedekig nem vette kezébe a palettát és az ecsetet, mondván akkor nyúl újra hozzájuk, ha rengeteg ideje lesz az alkotásra. Több ideje ugyan nem lett, de néhány hónappal ezelőtt egy alkotó csoportban újra festett. - Fantasztikus élmény átlépni egy másik dimenzióba és átadni magam a kreativitás szabad áramlásának – mondta. Azóta hétről-hétre készültek a képek, a tizenöt új akril festmény és az Alma című csendélet január 18-ig látható az Galéria Optikában. Az alkotó szerint „a kommunikáció legmagasabb minősége, ahol az alkotáson keresztül küldött üzenet akkor ér célba, ha a befogadó lelki rezgése képes kibontani a művész által küldött borítékot”.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ismét lesz T-MA verseny  

Harmadszor indítja útjára a Képességforrás Egyesület az Összefogás Újbudáért Egyesülettel közösen a T-MA versenyt, amely részben kompetencia alapú, részben a megszerzett ismeretek kreatív felhasználásán alapszik. Idén újdonság a digiértés, vagyis a digitális formában megjelenő információk, szövegek értelmezése, a köztük való gyors és megbízható eligazodás. A rendezvényről az ötletgazda, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő beszélt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.