Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szerda, Orsolya

Kiállítás nyílt a Tehetségtábor alkotásaiból

Újbuda   |   2014, november 10 - 22:39Nyomtatóbarát változatSend by email

A nyári soltvadkerti tehetséggondozó táborban készített alkotásokból nyílt kiállítás az Újbudai Pedagógiai Intézet központjában. Az önkormányzat üdülőjében először tartott táborban olyan tudásra tehettek szert a gyerekek, amelyet iskolai keretek között nem kaphatnak meg.

Az UPI központjában Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg a táborozó gyerekek festményeiből és kézműves alkotásaiból rendezett kiállítást. A közel hatvan táborozó a kerületi tanulmányi versenyen indult, csak azok mehettek, akik komolyan érdeklődtek az adott terület iránt.

Verőné Jámbor Noémi beszámolójából kiderült, hogy a soltvadkerti önkormányzati üdülőben drámajáték, színjátszás valamint matematikai, logikai, természetismereti és képzőművészeti is foglalkozásokat tartottak. A két-három órás tehetséggondozó órákat délelőtt és délután egyaránt megtartották, ezek közül a természettudományosak voltak a legnépszerűbbek.

Nagy Botond, a József Attila Gimnázium biológia-kémia szakos tanára annyi feladattal és kísérleti eszközzel készült, hogy külön autóval utazott Soltvadkertre. Vezetésével a gyerekek rengeteget voltak terepen és lelkesen tanulmányozták az állat- illetve növényvilágot. Feladataik során például levelekről készítettek gipszmintát és megmérték a vízinövények oxigéntermelését is. - A fiatalok rájöttek, hogy nemcsak fogyasztói oldal létezik, hanem aktív gondolkodóként is részt vehetnek a környezet alakításában, megóvásában – mondta Nagy Botond.

A tehetséggondozást évek óta kiemelt feladatként kezeli az Újbudai Pedagógiai Intézet: rendszeresen szervez témába vágó konferenciákat, versenyeket és tanfolyamokat. Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet is viselő UPI korábban sikeresen vett részt a Tehetség Szárnyain elnevezésű programon, melynek elsődleges célja, hogy országos tehetségsegítő hálózatot alakítson ki.

T.D. - ÚjbudaTV