Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Kiemelt szerepben a kultúra

Újbuda   |   2020, március 3 - 15:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudán idén kiemelt szerep jut a kultúrának, erről a képviselő-testülete is határozott, amikor megszavazta a kerület idei költségvetését. Ehhez kapcsolódóan tartott sajtótájékoztatót László Imre polgármester, Barabás Richárd alpolgármester és Juhász Anna, a kerület kulturális nagykövete.

Fontos és kiemelt feladat Újbudán a kulturális lehetősége kiaknázása, a kulturális élet támogatása. Ennek megfelelően van kerületnek a területért felelős alpolgármestere és kulturális nagykövete is, és ennek jegyében készült el a városrész idei költségvetése is - emelte ki László Imre polgármester.

Idén emelkedik a kerület kultúrára szánt támogatásainak összege, továbbra is a főbb feladatok egyikének tekinti a városvezetés a Bartók Béla úti kulturális városközpont szerepének megerősítését - tette hozzá Barabás Richárd, kultúráért felelős alpolgármester. - Ez a munka hosszú távú, komplex koncepció mentén halad, amelynek pozitív változásait már tavasszal érzékelhetik az újbudaiak. Idén a gyerekkönyvek lesznek fókuszban, a tavaszi könyvünnepekbe például tematikus programmal kapcsolódik a kerület – mondta.

Juhász Anna irodalmár, kulturális nagykövet hozzátette, rövidesen újabb branddel gazdagodik a kerület. A Bartók Béla úti B32 Galéria és Kultúrtér irodalmi kávézóval bővül, és szeptembertől a színházterembe költözik az Irodalmi Szalon is.

A hamarosan debütáló kávéház, ami programsorozatok átfogó színtere lesz, korának különleges nőalakjáról, Böhm Arankáról kapja a nevét. Az új teret ősszel avatják, helyet kapnak benne az irodalom mellett más művészeti ágak is. A kávéház létrejöttét, Böhm Aranka dédunokája, Karinthy Márton lánya, Karinthy Vera is támogatja, tervezi, hogy a Bornai Tibor zeneszerzővel szinpadra állított zenés estet az Arankában is bemutatják.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.