Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Kifogások ellen kampánnyol a BAM

Újbuda   |   2014, szeptember 26 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felveszi a küzdelmet a kifogások ellen a legújabb Bringázz a munkába (BAM!) kampány. A kerékpárosok legújabb akciója pozitív élettani hatásokat ígér a fáradtság, az izzadás és az őszi időjárás ellenére.

A munkába való kerékpározás elleni kifogások megdöntésére építi őszi kampányát a Bringázz a munkába! (Bam!) akció. - A rossz idő, vagy a kimelegedés kellemetlenségeiért cserébe számos pozitív élettani és egyéb hatás is kárpótolja a tekerőket - hangoztatta László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, a kampány indító rendezvényén, a budapesti Madách téren.

A Magyar Kerékpárosklub 14. alkalommal szervezi meg a biciklis közlekedést népszerűsítő kampányát. Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkár szerint részben ennek is köszönhető, hogy az ország európai viszonylatban már a negyedik helyen szerepel a biciklihasználatban. Kiemelte: nemzetközi felmérések igazolják, hogy a kerékpáros közlekedés elterjedésével a városok élhetőbbé, az emberek pedig egészségesebbé válhatnak. Hozzátette: a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus végére a jelenlegi mintegy 4000 kilométer hosszú kerékpárút-hálózat a tervek szerint további 1000-1500 kilométerrel lehet hosszabb.

Scherer Péter színművész arra keresett választ hogy ki, mikor, és miért nem ül éppen biciklire, majd "bringatársaitól" azt kérte, győzzék meg kollégáikat a kerékpáros munkába járásról. Ahogy eddig is, a játékosoknak online naptárban kell gyűjteniük a megtett kilométereket a kampány öt hete alatt legalább nyolcszor. A szervezők idén ősszel is 8000 körüli résztvevőre számítanak, a kampány október 31-én ér véget.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiváló sportolók, kiváló tanulók  

Október 21-én a Gabányi László Sportcsarnokban adta át 20 fiatalnak a Papp László sportolói ösztöndíjakat László Imre polgármester, Bakai-Nagy Zita alpolgármester, Bedő Dávid képviselő, sport- és szabadidő tanácsnok, valamint ifj. Papp László, az ökölvívó sportlegenda fia.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.