Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Költségvetés-módosítás és kiadáscsökkentés

Újbuda   |   2020, október 15 - 19:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda önkormányzatának képviselő-testülete október 15-én tartotta soron következő ülését. Tizenkilenc nyílt és három zárt napirendi pontot tárgyaltak az egybegyűltek. Sor került egyebek mellett a 2020. évi költségvetés módosítására is.

A huszonöt képviselőből huszonhárom volt jelen az ülésen, melyet a járványhelyzet terjedését megakadályozó óvintézkedések mellett tartottak meg.
A napirenden lévő témák tárgyalása előtt László Imre, Újbuda polgármestere a nemrég elhunyt aranyérmes paralimpikonra, Tauber Zoltánra emlékezett. Az első magyar aranyérmes paralimpikon asztaliteniszező 1976-ban, Torontóból hozta el a legjobbnak járó érmet. Tauber Zoltán nyolcvanhat évet élt.
Ezután a napirend előtti felszólalások és Jáger Istvánnak, a XI. kerületi rendőrkapitányság vezetőjének tájékoztatása következett. A kapitányság vezetője elmondta, az elmúlt hetekben naponta került sor házikarantén elrendelésére a járvány miatt. Az október 15-i adatok alapján jelenleg 173-an vannak karanténban, a szabályok betartását pedig naponta ellenőrzi a rendőrség.
A napirendi pont közül a képviselők hármat zárt körben tárgyalták. Nevezetesen az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok és az Újbuda GAMESZ gazdasági átvilágításának eredményeit és az ehhez kapcsolódó feladatokat, a szociális ügyek elbírálását, valamint az „Újbuda kiváló intézményvezetője, intézményvezető-helyettese" elismerő címek adományozására tett javaslatot.
Nyílt ülésen elsőként a kerület óvodáinak hat intézményvezetői pályázatának elfogadásáról döntött a testület. 2020 nyarán lejártak a kinevezések, így új pályázatokat nyújtottak be a vezetők. Egy kivételével az összes pályázatot elfogadta a testület. A Szentimrevárosi Óvoda esetében azonban új pályázat kiírását javasolta a szakmai bizottság és Orosz Anna, alpolgármester. A javaslatot meg is szavazták a képviselők.
Ezen az ülésen tárgyalták Újbuda képviselői a 2020. évi költségvetési előirányzat módosításait is. A jelentős összegű, iparűzési adóból származó bevételkiesés miatt a költségvetés egyensúlyának megteremtése, valamint a likviditásunk megőrzése érdekében szükséges volt a költségeket racionalizálni. A képviselő-testület megszavazta, hogy egyes, még kötelezettségvállalással nem terhelt kiadásait és a pandémia miatt egyébként is nehezen, vagy egyáltalán nem megvalósítható rendezvények kiadásait a kerület csökkentse, a prognosztizált bevételkiesés összegével egyező mértékben.
Az októberi testületi ülésen összesen huszonegy napirendi pontban döntöttek az újbudai önkormányzat képviselői.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.