Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 6. csütörtök, Berta, Bettina

Konferencia a korszerű oktatás jegyében

Újbuda   |   2018, november 29 - 23:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családi és intézményes nevelés címmel rendezték meg az idei köznevelési konferenciát Újbudán. A tanácskozást Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd segédkeztek a kerületi kreativitási verseny nyerteseinek díjazásában is.

 

– A pedagógiai hivatás egyik legnagyobb kihívása, hogy a tananyagot úgy adják át a jövő generációjának, hogy az izgalmas és figyelemfelhívó legyen – mondta Hoffmann Tamás. Újbuda polgármestere szerint digitalizált társadalmunkban sokkal nehezebb a gyerekek érdeklődését lekötni, egyre gyakrabban kell a technológiát is bevetni a tanórákon. Ehhez az eszközpark korszerűsítésére, az intézmények modernizációjára, valamint a pedagógusok továbbképzésére is szükség van. – Ezért is szervezzük meg évről évre a köznevelési konferenciát, ahol a módszertani kérdések mellett a szakmát érintő aktualitásokat és újításokat is nyomon követhetik a pedagógusok – mutatott rá Hoffmann Tamás. A politikus az oktatási kérdések mellett a közelmúltban megvalósult fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről is beszélt. Ezek között kiemelte, hogy a Madárhegy közelében már kijelölték a területeket a leendő bölcsődei és óvodai beruházásokhoz.
– A változó, rohanó világban egyre inkább szükségünk van egymásra, a szövetségesekre. A szülőknek és a pedagógusoknak össze kell fogniuk, hogy gyermekeinknek át tudjuk adni azokat az ismereteket és tapasztalatokat, amelyekkel ebben a zavaros világban is felismerhetik az értékeket, hogy megtanuljanak gondolkozni, megértsék az összefüggéseket és megállják a helyüket – fejtette ki Simicskó István. Az országgyűlési képviselő úgy látja, a pedagógusok egyik legfontosabb feladata, hogy felismerjék az idő jeleit, és maguk is alkalmazkodjanak az új helyzethez. Emlékeztetett: a tudás átadására már az ókorban is igény volt, a lényegi különbség a módszertanban rejlik. Véleménye szerint a hazaszeretet érzésének megalapozása a gyermekben hosszú távon a kötődést és a tevékeny törődést is kialakítja, ami mind a család, mind pedig a nemzet számára fontos.
A tanácskozás előadásai az erőszakmentes kommunikációról, a digitális kor tanítási és tanulási módszertanáról szóltak. A XI. Újbudai Köznevelési Konferencia a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-AMI és Zeneművészeti Szakgimnázium diákjainak koncertjével zárult.
(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.