Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Konferencia a korszerű oktatás jegyében

Újbuda   |   2018, november 29 - 23:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családi és intézményes nevelés címmel rendezték meg az idei köznevelési konferenciát Újbudán. A tanácskozást Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd segédkeztek a kerületi kreativitási verseny nyerteseinek díjazásában is.

 

– A pedagógiai hivatás egyik legnagyobb kihívása, hogy a tananyagot úgy adják át a jövő generációjának, hogy az izgalmas és figyelemfelhívó legyen – mondta Hoffmann Tamás. Újbuda polgármestere szerint digitalizált társadalmunkban sokkal nehezebb a gyerekek érdeklődését lekötni, egyre gyakrabban kell a technológiát is bevetni a tanórákon. Ehhez az eszközpark korszerűsítésére, az intézmények modernizációjára, valamint a pedagógusok továbbképzésére is szükség van. – Ezért is szervezzük meg évről évre a köznevelési konferenciát, ahol a módszertani kérdések mellett a szakmát érintő aktualitásokat és újításokat is nyomon követhetik a pedagógusok – mutatott rá Hoffmann Tamás. A politikus az oktatási kérdések mellett a közelmúltban megvalósult fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről is beszélt. Ezek között kiemelte, hogy a Madárhegy közelében már kijelölték a területeket a leendő bölcsődei és óvodai beruházásokhoz.
– A változó, rohanó világban egyre inkább szükségünk van egymásra, a szövetségesekre. A szülőknek és a pedagógusoknak össze kell fogniuk, hogy gyermekeinknek át tudjuk adni azokat az ismereteket és tapasztalatokat, amelyekkel ebben a zavaros világban is felismerhetik az értékeket, hogy megtanuljanak gondolkozni, megértsék az összefüggéseket és megállják a helyüket – fejtette ki Simicskó István. Az országgyűlési képviselő úgy látja, a pedagógusok egyik legfontosabb feladata, hogy felismerjék az idő jeleit, és maguk is alkalmazkodjanak az új helyzethez. Emlékeztetett: a tudás átadására már az ókorban is igény volt, a lényegi különbség a módszertanban rejlik. Véleménye szerint a hazaszeretet érzésének megalapozása a gyermekben hosszú távon a kötődést és a tevékeny törődést is kialakítja, ami mind a család, mind pedig a nemzet számára fontos.
A tanácskozás előadásai az erőszakmentes kommunikációról, a digitális kor tanítási és tanulási módszertanáról szóltak. A XI. Újbudai Köznevelési Konferencia a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-AMI és Zeneművészeti Szakgimnázium diákjainak koncertjével zárult.
(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.