Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. csütörtök, Edit

Konferencia az aktív időskorért

Újbuda   |   2017, október 10 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az aktív időskor jegyében rendezett konferenciát Újbudán az Ezüstnet Internetező Idősek Országos Egyesülete. A 2007-ben alapított szervezet székhelye a Budapesti Művelődési Központ (BMK), ahol a tanácskozást is tartották október 10-én. A konferencián Farkas Krisztina önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket.

Farkas Krisztina önkormányzati képviselő, a kerület kulturális és köznevelési bizottságának alelnökeként fontosnak tartja, hogy az idősebb generáció is elsajátítsa az informatikai ismereteket. Szerinte a mai világban ez már szinte alapkövetelmény, az Ezüstnet Internetező Idősek Országos Egyesülete pedig csökkenti a generációs szakadékot ezen a területen. Újbuda Önkormányzata támogatja a szervezetet, amelynek tagjai a kerület 60+ programjában is közreműködnek.

A konferencián szó volt a szervezet alakulásáról, hogy 2007-ben 24 alapító taggal indultak, a létszám azonban mostanra 84 főre és 10 támogatóra emelkedett. A többség újbudai, és a 60-80 éves korosztályba tartozik. Az Ezüstnet Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy támogassa az idősek internet-oktatását, bővítse számítástechnikai ismereteiket, programokat, kirándulásokat és egyéb szabadidős tevékenységeket is szervezzen. Ezekről az eseményekről mindig készül beszámoló, a fotókat, videókat levetítik. Legfőbb tevékenységük az oktatás és az informatikai ismeretek terjesztése, önkénteseik közreműködésével tartanak képességfejlesztő foglalkozásokat. Takács Márta az egyesület elnöke úgy véli, az előző tíz év és a konferencia is bizonyítja, hogy munkájukat folytatni kell. A múltidézésen túl szó esett a szervezet bel- és külföldi kapcsolatiról, a nemzetközi projektekbe Brenner Zsuzsanna, a BMK képzési és nemzetközi osztály korábbi vezetője engedett betekintést. Az időskonferencián Hegyesiné Orsós Éva elnök beszélt az Életet az aktív éveknek Országos Szövetség munkájáról és annak időspolitikai hatásairól.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.