Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Kormányablak nyílt a Bocskai úton

Újbuda   |   2016, március 16 - 10:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 10-én kormányablak nyílt az önkormányzat Bocskai úti épületében. A novemberben bezárt okmányiroda az elmúlt hónapokban átalakult, az újonnan létesített hivatal szolgáltatásait bárki igénybe veheti.

A kormányablak hálózat kialakítása részeként megkezdte az ügyfélfogadást a kormányablak, a Bocskai úton. Az önkormányzat épületében, a volt okmányiroda területén, Újbuda harmadik kormányablaka kezdi meg működését, a megújult integrált ügyfélszolgálat szolgáltatásait valamennyi állampolgár igénybe veheti.

A XI. kerületben jelenleg a Budafoki úton és a Hengermalom isműködik kormányablak, ezen kívül a XXII. kerületben két helyen, a Nagytétényi úti kormányablakban és a Kossuth Lajos utcai okmányirodában is fogadják azokat, akik okmányirodai szolgáltatásokat vennének igénybe.
Újbuda
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.