Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 2. szerda, Melinda, Vivien

Korrekt, de kemény ellenzéki politika

Újbuda   |   2016, november 3 - 13:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeretném, ha a zivataros nagypolitika mellett legalább a kerületi közélet visszatérhetne ahhoz a gyakorlathoz, ami a rendszerváltás után jellemezte a helyi politikát, amikor a két oldal között volt párbeszéd, legalább az alapvető ügyekben konszenzusra törekedtek a pártok - mondta lapunknak Hintsch György, az MSZP-frakció új vezetője.

Azon fogunk dolgozni, hogy a helyi politika felülemelkedjen a pártpolitizáláson, és az itt élők érdeke legyen az elsődleges! A jó és a kerület érdekeit szolgáló döntéseket támogatni fogjuk, és azt várjuk el a többségtől is, hogy ne azt nézzék, hogy egy javaslat honnan jön, hanem, hogy mi a tartalma. Önkormányzati politikánk prioritása a szociális terület, a nehezebb körülmények között élők megsegítése, itt mindenképpen nyitottabb hozzáállást várunk el a javaslatainkkal kapcsolatban - mondta lapunknak Hintsch György, az MSZP-frakció új vezetője.

Az MSZP–DK-frakció a jövőben is párbeszédre fog törekedni Újbuda érdekében, de legalább ilyen fontos feladatunk lesz, hogy szükség esetén rámutassunk a kerületi vezetés hibáira, rossz döntéseinek következményeire, a be nem váltott kampányígéretekre valamint a közpénzekkel való felelőtlen gazdálkodásra.

A választásokhoz közeledve nemcsak az önkormányzati munkában, hanem egy reális és szakszerű program kidolgozásában is együttműködésre törekszünk a többi ellenzéki párttal. A következő választásra ugyanis nemcsak a tagadásra épülő politikával, hanem egy jó programmal, hiteles szereplőkkel szeretnénk alternatívát nyújtani a kerület lakosainak.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán  

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.