Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Kosárlabdakupa: finálék Újbudán

Újbuda   |   2021, február 22 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A férfiaknál már befejeződött a sorozat, a nők február végén küzdenek meg a kosárlabdázók Hepp Kupájáért Újbudán.

A magyar kosárlabda megalapítójáról, dr. Hepp Ferencről elnevezett kupasorozat, a Hepp Kupa idén parádés viadalokkal zárult a Kánai úti Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban. Négy hazai kosárlabdacsapat közönség nélkül döntötte el február második hétvégéjén, kihez kerüljön a kupa, a tavalyi győztes Budafok nem volt köztük. A döntőt két másodosztályú gárda, a Nyíregyháza és a BKG Príma Akadémia játszotta, az előbbi a később a bronzérmet megszerző Újpestet, utóbbi pedig a TF együttesét búcsúztatta. Végül a nyírségiek vihették el a Hepp Kupát: hiába zárkóztak fel a hajrára a szigetszentmiklósiak, a pontosabban lövő Hübner-Nyíregyháza BS 80-77-re nyerte meg a mérkőzést.

Február végén a Gabányi László Sportcsarnok ad helyet egy újabb nagy finálénak: a kosárlabdázó nők a Magyar Kupáért játszanak. A járvány-ügyi előírások miatt idén ötnaposra nyújtott viadal február 24-én kezdődik, az első felvonásban a következő párosításokban: VBW CEKK Cegléd–PEAC-Pécs; UNI Győr-MÉLY ÚT–Aluinvent DVTK; TFSE-MTK–Atomerőmű KSC Szekszárd; Ludovika-FCSM Csata–Sopron Basket. A döntőt február 28-án rendezik meg.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.