Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Középpontban a bölcsődék

Újbuda   |   2019, március 18 - 11:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzatának támogatásával megjelent a Bölcsődei Lépegető című kiadvány, amely az Újbudai Bölcsődei Intézmények keretein belül működő kilenc tagintézményről nyújt ismereteket. A háromévesnél kisebb gyermekek szülei ebből tájékozódhatnak a bölcsődék feladatairól, az ellátás igénybevételéről, az alapellátáson túli szolgáltatásokról, a sajátos nevelési igényű gyerekek részleges integrációjáról. A kiadvány, amely itt érhető el, egyenként, részletesen mutatja be az önkormányzati fenntartású bölcsődéket, emellett külön listában közli az intézmények elérhetőségeit is.

– Az önkormányzat 2016-ra átfogó intézményfejlesztési tervet dolgozott ki – mondta lapunknak Molnár László alpolgármester. – Fontos beruházásokat valósítottunk meg, ilyen a Gazdagréti Szivárvány Óvoda vagy a védőnői szolgálat most elkészült épülete. A bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztésének koncepciója beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a mostani aktualizálás után eljuttattuk a központi kormányzati szerveknek, hogy központi forrásokat is be tudjunk vonni az elképzelések megvalósításához – tette hozzá.
A legutóbbi testületi ülést felidézve az alpolgármester kiemelte, hogy a fejlesztések nem állnak meg. A Fonyód utcai bölcsőde a tervek szerint két új csoportszobával bővül (100 millió forintos önkormányzati önrész mellett), a Ménesi úti és az Albert utcai bölcsőde bővítési koncepciója is készen áll. A sashegyi Mesevár bölcsődében lapzártánk után átadott sóbarlanggal kapcsolatban Molnár László megjegyezte: továbbiak kialakítását is tervezik, ugyanis kimutathatóan csökkent a légúti megbetegedések aránya azokban az intézményekben, ahol ilyen helyiségek vannak. Folyamatban van a Törcsvár Utcai Óvoda fejlesztése és férőhelybővítése is, amelynek 400 millió forintos költségét teljes mértékben az önkormányzat fedezi.

A 2019/2020-as nevelési évre április 1. és május 31. között lehet jelentkezni a család által választott bölcsődében, minden kedden 14–17 óráig, illetve minden csütörtökön 9–12 óráig. A felvételi kérelmeket június 11–21. között bírálják el, a szülőket június 30-áig értesítik az eredményről. További információ: https://ubi.ujbuda.hu. A kerület minden bölcsődéjében lesznek tavasszal nyílt napok, ezek időpontja megtalálható a következő linken:www.oktatas.ujbuda.hu/bolcsodek.


(Újbuda)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.