Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 2. szerda, Melinda, Vivien

Közlekedésbiztonsági nap a Bikáson

Újbuda   |   2017, október 3 - 13:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

A biztonságos közlekedésre hívták fel a figyelmet a második alkalommal megrendezett LiteRide, azaz Légy az őrangyalom! elnevezésű közlekedésbiztonsági napon a Bikás Parkban szeptember 30-án.

Újbuda Önkormányzata három éve határozott arról, hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a közlekedésbiztonság oktatására. Kezdetben, a legkisebbekre fókuszálva, a kerület állami fenntartású óvodái kapták meg a biztonságos ovi címet, az óvodapedagógusok pedig eszközöket kaptak a közlekedési ismeretek oktatásához.

A közlekedési családi napot második alkalommal szervezték meg Újbudán. Az ötletgazda Molnár László alpolgármester számára öröm, hogy a rendőrség és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) nyitott volt a kezdeményezésre és önálló programelemekkel készültek. A gyerekek megtalálták ismereteikben azt a hiányosságot, amit fejleszteniük kell. Hoffmann Tamás polgármester szerint fontos, hogy a gyerekek felkészüljenek a lehetséges veszélyhelyzetekre, amelyekhez játékos feladatok nyújtottak segítséget számukra. Király Nóra közbiztonságért felelős alpolgármester úgy véli: nem lehet elég fiatal korban felhívni a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedésre.

A KTI sátrában a gyerekek játszva tanulhattak, a szülők pedig közlekedésbiztonsági tesztet tölthettek ki. Berta Tamás a KTI központvezetője szerint sokan szembesültek hiányosságaikkal a biztonsági szabályok terén, de minden kitöltőt megjutalmaztak eredménytől függetlenül. A gyerekeknek egy minivárosban kellett valóságos szituációkban megoldaniuk feladatokat, például egymást kikerülniük.

Liskány Csaba rendőrkapitány elmondta: Újbudán fontos a gyerekek biztonsága, ezért a rendőrség saját programokkal vesz részt a kerületi rendezvényeken, amelyekről igen jó visszajelzéseket kapnak.

Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő elmondta: a Közlekedésbiztonsági nap az Újbudai Ősz egyik szabadtéri rendezvénye volt, ám ezzel nem értek véget a kerületben a fesztiválok.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán  

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.