Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 6. csütörtök, Ivett, Frida

Közlekedési változások

Újbuda   |   2019, június 17 - 09:03Nyomtatóbarát változatSend by email

Június 17-től augusztus végéig az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek a BKK járatai. Felújítják a közösségi közlekedési járatok Budaörsi lakótelep buszvégállomását. Az augusztus végéig tartó munka idején az érintett 40-es buszcsalád járatai, valamint a 88B, a 287-es, a 972-es és a 972B busz végállomását a Szivárvány utcába, az Ifjúság utca kereszteződéshez helyezik át. A felújítás idejére a Szivárvány utca forgalmát a Napsugár sétány és az Ifjúság utca közötti szakaszon a Baross utca felé egyirányúsítják.

A Budaörsi lakótelep buszvégállomásának felújításában érintett buszjáratok közlekedése június 17-étől augusztus végéig az alábbiak szerint változik:

  • A 40-es busz helyett többségében 40B jelzéssel indulnak buszok az ideiglenes Szivárvány utcai Budaörsi Lakótelep végállomás felől Kelenföld vasútállomás felé. A 40-es busz tervezett indulási időpontjai a BKK honlapján a hu/menetrendek/#40 linken, a 40B busz tervezett indulási időpontjai pedig a bkk.hu/menetrendek/#40 linken elérhetők.
  • A 40-es busz Kelenföld vasútállomás felé a Szivárvány utca egyirányúsítása miatt a Szivárvány utca–Baross utca–Árok utca–Szabadság út útvonalon halad, ezért nem érinti a Patkó utca megállót.
  • A 40B busz Kelenföld felől Budaörs felé nem közlekedik, helyette a sűrített 40-es busszal lehet utazni.
  • A 88B busz csak munkanapokon hajnalban indul, a késő esti és a hétvégi indulási időpontokban a 88-as busz közlekedik helyette. A 88B busz a Gimnázium megállóhely–Szabadság út–Alcsiki dűlő módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Patkó utca és a Budaörsi lakótelep megállóhelyet.
  • A 140-es busz a Széll Kálmán tér felé a Sport utca–Bretzfeld utca–Szabadság út–Szivárvány utca–Baross utca–Bretzfeld utca–Szabadság út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Ifjúság utca, a Patkó utca és a Gimnázium megállót, a Budaörsi lakótelepnél pedig az ideiglenes Szivárvány utcai megállóhelyen lehet felszállni rá.
  • A 140B busz a Budaörsi lakótelep felé a Sport utca–Bretzfeld utca–Szabadság út–Szivárvány utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Ifjúság utca megállót. A buszjáratra a 40B Lévai utca, majd a 40-es busz Gimnázium és Patkó utca megállóhelyén lehet felszállni.
  • A 40E, a 140A, a 240-es, a 287-es és a 940-es busz a fővárosi végállomása irányába a Szivárvány utca–Baross utca–Bretzfeld utca–Szabadság út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Patkó utca és a Gimnázium megállóhelyet. A buszjáratra a 40B Ifjúság utca és Lévai utca megállójában lehet felszállni.
  • A 972-es és 972B busz Törökbálint felé a Szivárvány utca–Baross utca–Árok utca–Szabadság út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Patkó utca és az Alcsiki dűlő megállóhelyet.

Bérletek érvényessége:

  • A Budaörs, Gimnázium–Patkó utca–Budaörsi lakótelep közötti szakaszon érvényes VOLÁNBUSZ bérletek a Budaörsi lakótelep–Ifjúság utca–Lévai utca–Budaörs, városháza közötti szakaszon is érvényesek.
  • A Sport utca–Ifjúság utca–Budaörs lakótelep közötti szakaszon érvényes VOLÁNBUSZ bérletek a Lévai utca–Gimnázium–Patkó utca–Budaörs, lakótelep városháza szakaszon is érvényesek.

Június 17-től – az oktatási intézményekben életbe lépő nyári szünet kezdetétől – a fővárosi közösségi közlekedési járatok az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint indulnak. A nyári iskolaszüneti menetrend augusztus végéig lesz érvényben. Az 1-es villamos vonalán a nyári időszakban jelentősen bővül az alacsonypadlós, légkondicionált szerelvények száma, amelyre a nagykörúti villamospótlás miatt felszabaduló Combino villamosok átcsoportosításával nyílik lehetőség.