Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. kedd, Pál

KÖZLEMÉNY

Újbuda   |   2020, október 11 - 13:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata tájékoztatást kapott arról, hogy a Dél-Kelenföldi Óvoda székhelyén, a Lecke utcában egy óvodapedagógus igazoltan koronavírus fertőzött lett. Az elsődleges kontaktnak számító, érintett óvodai csoport karanténba került, az ÁNTSZ pedig megkezdte a kontakt-kutatást.

A karanténról csoportos határozat fog születni, melyet az óvodán keresztül kapnak meg a szülők.
A járványveszélyben két további óvodai alkalmazott érintett, egy óvónő és egy dajka, ők tünetmentesek, de az utolsó kontakt naptól számított 10 napig nem lépnek be az intézménybe.
A szülői közösség elnökét az óvoda vezetője telefonon tájékoztatta. Segítőkészen és megértőn álltak a szülők a helyzethez. Minden óvodai csoport kapott emellett egy tájékoztató levelet.
A technikai dolgozók továbbra is fokozott figyelemmel végzik a fertőtlenítő takarítást, ehhez minden felszerelés rendelkezésükre áll. Az érintett csoportszobát ózonionizáló készülékkel fertőtlenítették. A közös terekben a dolgozók maszkot hordanak, sőt, a gyermekek között a nagyobb arányú náthás tüneteket mutató csoportokban napközben is.
Mivel az állami rendszer csak a betegség tüneteit mutatókat szűri, így az intézményvezetővel egyeztetve az önkormányzat az adott telephely valamennyi dolgozóját, összesen 36 főt IgM teszttel szűri.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.