Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szerda, Konrád

Közmeghallgatáson kaptak választ az újbudaiak

Újbuda   |   2016, december 14 - 14:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően elsőként a közlekedéssel kapcsolatosan fordultak az újbudaiak Hoffmann Tamás polgármesterhez és az önkormányzati képviselőkhöz, hogy elmondhassák javaslataikat és kérdéseket tegyenek fel.

December 1-jén az újbudaiak elsősorban közlekedéssel összefüggő kérdéseket, kéréseket, javaslatokat intéztek az önkormányzat döntéshozóihoz a szokásos éves közmeghallgatáson. Azok, akik levélben fogalmazták meg gondolataikat, vagy a helyszínen kaptak, vagy írásban kapnak választ legkésőbb december 16-áig. A szokásokhoz híven a közmeghallgatásra olyan lakosok is eljöttek, akik helyben szerettek volna azonnali választ kapni.

Az észrevételek között számos pozitív megjegyzés, dicséret volt a városrész logisztikai, kulturális, közlekedési, környezeti fejlődésével kapcsolatban. A legtöbb panasz a kerületet intenzíven érintő útfelújításokra vonatkozóan hangzott el. – A Bocskai, Fehérvári és Bartók Béla úton zajló építkezések, illetve már megvalósult beruházások, és az általuk okozott forgalmi fennakadások még egy darabig eltartanak, ez azonban a Budapesti Közlekedési Központ hatáskörébe tartozik, lévén a BKK az utak tulajdonosa és fenntartója – ismételte több alkalommal is Hoffmann Tamás polgármester.

A közmeghallgatáson elhangzott a 87-es busz járatainak gyakoriságára vonatkozó kérés, továbbá felmerült az igény, hogy a budaörsi reptér környékén lévő nyaralóingatlanokat fejleszteni lehessen, ami jelenleg, az építési területté való nyilvánításig, nem valósítható meg. Egy javaslat a Karinthy Színház környékének fejlesztésére vonatkozott. A kérvényező hangsúlyozta, hogy bár egész Újbuda „velünk épül és szépül”, a színház környéke egyelőre – szemetesek hiányában – koszos, és vannak elhagyatott területek, ahol hajléktalanok húzzák meg magukat.

Az esetlegesen Újbudán helyet kapó szuperkórházzal kapcsolatos észrevételeket még jegelni javasolta a polgármester, mondván, a mamut egészségügyi intézmény helyének kijelölése kormányzati hatáskörbe tartozik. Döntés ebben a kérdésben pedig még nem született.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karinthy és a Nézőművészeti Kft.  

Az Utazás a koponyám körül című Karinthy-kisregény színpadi adaptációjának bemutatására készülnek a Nézőművészeti Kft. művészei, Scherer Péter és Marton Róbert, Gyulai Eszter közreműködésével. Az alkotói folyamatról, a Karinthy családhoz való kötődésről és az őszre tervezett előadásról beszélgetett a művészekkel Kovács Gabriella a B32 Galéria és Kultúrtér Hármas szereposztás című podcastsorozatában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.