Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. hétfő, Albin

Közös ellenőrzés a vörös riasztás idején

Újbuda   |   2021, február 16 - 09:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A fagyos éjszakák veszélyei miatt pénteken este 21.00 órától az Újbuda Közterület-felügyelet, a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság, a Máltai Szeretetszolgálat és az Újbudai Polgárőrség közös ellenőrzést végeztek az alábbi helyszíneken:

Gárdonyi tér, Újbuda Központ (aluljáró és felszín), Móricz Zsigmond körtér (aluljáró és felszín), Etele Városközpont (aluljáró és felszín), Kelenföldi pályaudvar (aluljáró és felszín). Emellett két önkormányzati tulajdonú ingatlanhoz mentek ki, ahová lakossági bejelentés alapján hajléktalanok költöztek be, de egyik lakásban sem találtak senkit.
A teljes ellenőrzés során összesen 4 fő számára nyújtottak segítséget, 3 fő éjszakai szállásra, illetve 1 fő kórházba került.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.